Yunan- Türk 1. Bölgesel İş Forumu başlıyor

Yarın başlayacak iş forumuna Trakya'dan 50 iş adamı katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Yunan-Türk 1. Bölgesel İş Forumu toplantısı yarın Yunanistan'ın Selanik kentinde yapılacak. İş forumuna Trakya'dan 50 iş adamı katılacak.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası, DEİK Türk-Yunan İş Konseyi ve Geliştirilmiş Siyaset Araştırma Merkezi Vakfınca organize edilen Türk-Yunan 1. Bölgesel İş Formunun yarın Selanik'te başlayacağını belirtti.

Saat 16:00'da başlayacak ve iki bölümden oluşacak toplantıya Trakya'dan 50 iş adamı ile birlikte katılacaklarını ifade eden Yardımcı, şöyle devam etti:

"İki ülkenin arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için bu toplantılara önem veriyoruz. Bu aslında bizim ilk toplantımız değil. Üçüncü toplantımızdır, dördüncüsünü de 14-15 Ocak 2011 tarihlerinde Gümülcine de yapacağız. Burada önemli olan konuşmacıların sıfatlarından ziyade bizler ikili iş görüşmelerin önemi olduğunu düşünüyoruz. Selanik'teki bu toplantıya 15'i Edirne'den olmak üzere Trakya'dan 50 iş adamı katılıyor. Bu görüşmeler sonrasında bölge ekonomisinde gelişmelerin olacağını düşünüyoruz. En azından bölgesel ölçekte karşılıklı iyi işler yapılacağına inanıyoruz."

Yarın başlayacak olan toplantının açılışında Kuzey Yunanistan Yunan –Türk Ticaret Odası Başkanı Jannot Apikyan, Gelişmiş Siyaset Araştırma Merkezi Vakfı Başkanı Yannos Papantoniou, Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Selim Egeli ve Selanik Belediye Başkanı Glannis Boutaris birer konuşma yapacak.

Açılış konuşmaların ardından Yunanistan ve Türkiye'deki Siyasi Gelişmeler ve Girişimcilik konusunun işleneceği panelin gerçekleştirileceği 1. Bölgesel forumunun ikinci bölümünde ise TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ve Edirne Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı ve Yunanistan'ın önemli iş adamlarından Nicos Efthymladis ve Evio A. Michaelides iş birliği imkanları ile ilgili olarak görüşlerini açıklayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir