Yunanistan yine greve gidiyor

Orta Vadeli Program'ın protesto edileceği grevde toplu taşıma araçları 2 gün boyunca sefere çıkmayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Mali kriz içindeki Yunanistan'da hükümetin yeni kemer sıkma politikalarını içeren Orta Vadeli Program'ı protesto etmek amacıyla, kamu ile özel sektör çalışanları yarın 48 saatlik greve gitme kararı aldılar.

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ve Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (GSEE) çağrısıyla gidilen grevin ülkede yaşamın felç olmasına yol açması bekleniyor.

Orta Vadeli Program çerçevesinde alınan önlemlerin "sosyal sefillik önlemleri" olduğunu savunan, çalışanlar ve emeklilerin maaşlarının korunmasını talep eden sendikalar, Salı ve Çarşamba günleri Atina merkezinde protesto gösterileri düzenleyecekler.

Sivil havayolu taşımacılığı çalışanlarının da salı ile çarşamba günleri, 08.00-12.00 ile 18.00-22.00 saatleri arasında iş durduracakları, bu çerçevede iç ve dış hatlara yapılması programlanan çok sayıda seferin iptal edileceği veya aksamalı olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu arada, Yunan basını, GSEE ile ADEDY'nin çağrısıyla gidilen 48 saatlik grevin süresi ile katılım yoğunluğu bakımından Yunanistan tarihinde bir ilk teşkil ettiğini yazdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir