Yurtdışında büyümeye sıcak bakıyoruz

Oger Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Hariri, "Türkiye ekonomisine katkısı olacaksa Türk Telekom için yurtdışında büyümeye sıcak bakarız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Oger Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri, "Türkiye ekonomisine faydası olacaksa Türk Telekom yurtdışında büyüsün isteriz" dedi.

Türk-Arap Ekonomik Forumu'nun ardından CNBC-e'de soruları yanıtlayan Hariri, Türkiye ve Arap dünyası arasındaki ilişkinin çok iyi bir noktada olduğunu, bu güçlü ilişkilerden faydalanmak gerektiğini kaydetti.

Ticaret ve yatırımı teşvik etmek gerektiğine dikkati çeken Hariri, "Türkiye'ye bugün itibarıyla bölgede lider gözüyle bakılıyor ve ortak bağlarımız güçlendirerek Türk ve Arap dünyasındaki ilişkileri ikiye katlayabiliriz" dedi. Hariri, şöyle devam etti:

"Bankacılık ve turizm çok önemli... Lübnan tabii küçük bir ülke olduğu için bu ilişkiden faydalanabilir. Vize de kaldırıldı. Turist sayısında 2-3 kat artış oldu. Bankacılık da diğer bir unsur. İki ülkedeki bankacılık sistemi yakın birbirine. Sıkı gözetim altında tutuluyor her iki ülkede de. T-Bank'ta 27 şubemiz var, işgücünü artırdık, büyüdük. Bundan da çok mutluyuz. Bu bağlamda ilişkileri daha da iyileştirebiliriz.

Bu yıl T-Bank açısından daha büyük bir büyüme katedeceğimizi düşünüyorum. Bankacılıktaki sermaye yapısını yeniden yapılandırmamız söz konusu. Biz işimizin çok güçlü şekilde sermayelendirilmesini istiyoruz. Sadece bu banka için değil, bütün dünyadaki bankacılık yatırımlarımız için böyle düşünüyoruz.

Yurtdışında yatırım düşünmüyoruz T-Bank'la... Sadece Türkiye'ye özel bir yatırım. Özel müşterimiz var. Bu piyasayı büyütmeyi düşünüyoruz."

Amacımız bölgede fırsat yakalarsak büyümek

Türk Telekom'da, ilk 3 ay için yüzde 12'lik artış olduğunu, şirketin performansının çok iyi olduğunu ve kendilerinin de bu performanstan son derece mutlu olduklarını belirten Hariri, genel kurul için 24 Mayıs olarak yeni bir tarih belirlediklerini ve bunun yönetim kurulu tarafından onaylandığı bilgisini verdi. Hariri, şöyle konuştu:

"Türk Telekom çok değerli bir marka. Amacımız hem Türkiye'de hem de bölgede fırsat yakalarsak büyümek. Yatırım stratejimiz de bu. Ancak yurtdışına gidersek muhafazakar davranacağız. Birkaç adım attık ancak çok riskli bir yatırıma girmeyeceğiz. Yerel piyasaya bakıyoruz önce. Eğer ihtiyaç karşılanıyorsa yurtdışına bakıyoruz. Türkiye için faydasını ele alıyoruz. Türkiye ekonomisine katkısı olacaksa Türk Telekom için yurtdışında büyümeye sıcak bakarız.

Avea'nın performansından oldukça mutluyuz. Geçen yıl rekabetçi bir piyasa olduğu için yaşanan sorunların büyük kısmını atlattık. Sermayede yeniden yapılandırma kararı aldık. Oger Telekom olarak bu konuya çok önem veriyoruz. Sağlıklı bir sermaye yapısı büyüme için önemli. Bu yönde planlamalarımızı yaptık. Böylece sermaye yapısını güçlendirmemiz mümkün olabilir. Benzer şekilde T-Bank için de Güney Afrika'daki yatırımımız Cell-C için de benzer sermaye yapılandırmaları yaptık. Oger Telecom olarak Avea'da da aynı yolu izlemek üzere karar aldık. Piyasadan çok umutluyuz. Sürekli fırsat arayışı içindeyiz. Diğer alanları düşünmüyoruz. Bankacılık ve telekomda büyümeyi düşünüyoruz. Belki ileride sigorta veya başka alanlar da olabilir."

Bu konularda ilginizi çekebilir