Yurtdışından borçlanmada azalma olabilir

Suzan Sabancı Dinçer, "İlk 6 ayda muhafazakar gitmenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Vadesi gelen borçlarımızı tekrar uzatma imkanı bulamayabiliriz ya da yüzde 60-70'ini uzatma imkanımız olabilir. " değerlendirmesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Türk bankacılık sistemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2012'nin ilk altı ayında yurtdışından borçlanmada azalma olabileceğini söyledi.

Dinçer, CEO Club'da yaptığı konuşmasında, "Dolayısıyla bu ilk altı ayı temkinli geçirmemiz gerekebilir" dedi.Bankaların kredileri daha uzun vadeli vermesi gerektiğini de söyleyen Dinçer, "Cari açıkla mücadele için bankaların kredi verirken ve girişimcilerin işlerini planlarken uzun vadeli ve istihdam yaratıcı yatırımlara yönelmesi gerekiyor" diye konuştu.

Avrupa bankacılığındaki sıkıntıların Türkiye'deki bankacılık sektörüne etkilerine ilişkin bir soru üzerine Dinçer, Avrupa bankacılık sektöründeki yeniden yapılanmayla ilgili düzenlemelerin, yeniden yapılanmasını 2001 krizi sonrası tamamlayan Türkiye bankaları için geçerli olmayacağı görüşünü aktardı.

Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii ki Avrupa'daki bankacılık sektöründe tasarruf oranlarının artmasından dolayı 2012'nin ilk altı ayında bize gelecek fonlarda azalma görmek mümkündür. Bunu dikkate alarak tüm hesaplamaları yaptık. İlk 6 ayda muhafazakar gitmenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Vadesi gelen borçlarımızı tekrar uzatma imkanı bulamayabiliriz ya da yüzde 60-70'ini uzatma imkanımız olabilir. Özelleştirmeyle ilgili çalışmalar ya da doğrudan yabancı yatırım çekmeyle ilgili çalışmalarda da bir 6-7 ay erteleme olabilir. Dolayısıyla ilk 6 ayı tedbirli geçirmemiz gerekir diye düşünüyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir