Yurtiçi piyasa gevşek açıldı

Hızlı yükselişlerin ardından soluklanan İMKB'de yatay seyir izleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükseliş eğiliminin korunduğu haftanın son işlem gününe yatay seyirle başlandı. İMKB, açılışını 173 puan artışla 69.663 puandan yaptı. Hızlı yükselişlerin ardından soluklanan İMKB'de şu ana kadar en yüksek 69.795, en düşük 69.223 seviyeleri test edildi. Bu arada işlem hacmi ise 800 milyon lirayı aşmış durumda.

ECB'nin faizi beklenti çerçevesinde artırması sonrası piyasalar rahat bir nefes alırken, dün Japonya'da yaşanan artçı deprem bir ara piyasaları tedirgin etti. Bugün ise yükselişlerin devam ettiği gözleniyor.

Avrupa'da faiz artırımı beklentisiyle güçlü duruşunu koruyan Euro, dolar karşısında 1.44 sentin üzerine çıktı. Yurtiçinde ise dolar 1.50, seviyelerine indi. Euro ise 2.16 bölgesinde yer alıyor. Interbank piyasada Dolar/TL 1.5020/1.5040, Euro/TL 2.1640/2.1670 düzeyindeler.

Tahvil-bono piyasasında da alıcılı seyre bağlı gevşek görünüm devam ediyor. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi yüzde 8.63 seviyesine geriledi. 

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir