Yurtiçinde tepki alımları zayıf

Bugün kapasite kullanımı ile Hazine'nin 7 yıl vadeli değişken faizli tahvil ihalesi izlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada yeni gün güçlü olmayan tepki alımlarıyla başladı. Açılışını 208 puan artışla 63.418 puandan yapan Bileşik Endeks, ilk yarım saatlik dilimde en yüksek 63.621 seviyesini gördü.

Dün ABD ve Avrupa satıcılı kapanırken, bugün ABD vadeli piyasa ve Avrupa endekslerinde toparlanma çabaları görülüyor. Euro Bölgesindeki borç sorununa yönelik kaygılar piyasa üzerinde stres yaratırken, yurtiçinde gözler yarınki Merkez Bankası PPK toplantısına çevrilmiş durumda. Bugünse yurtiçinde Kapasite Kullanımı ile Hazine'nin 7 yıl vadeli değişken faizli tahvil ihalesi izlenecek.

PPK toplantısı öncesi oldukça volatil bir gün geçiren tahvil bono piyasasında yeni gün hafif gevşemeyle başladı. PPK toplantısından çıkacak kararın yarattığı tedirginlikle dün Nisan başından bu yana en yüksek seviye olan yüzde 9.08 seviyesine kadar yükselen gösterge faiz bugün yüzde 8.94'e kadar indi. Gösterge faiz şu sıra yüzde 8.99 bileşikten işlem görüyor.

Dün döviz cephesinde, Euro/Dolar paritesine paralel olarak yukarı yönlü bir seyir etkili olurken, Dolar/TL,1.61 seviyesine kadar yükseldikten sonra günü 1.60 seviyesinden kapatmıştı. Bugün Dolar/TL 1.60 seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Euro/TL ise 2.2530 düzeyinde bulunuyor. Öte yandan uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.4075 sent seviyesinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir