Zafer Havaalanı sözleşmesi imzalandı

Havaalanının yapım ihalesini kazanan IC İçtaş İnşaat Sanayi havaalanını 29 yıl 11 ay işletecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'nin Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptırılan ilk bölgesel havaalanıın sözleşmesi imzalandı.

Zafer Havaalanı'nın sözleşmesini Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal tarafından Sheraton Oteli'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Havaalanının yapımı aşamasında bürokratik, siyasi birçok engelin olduğunu anlatan Eroğlu, "Afyonlular diyor ki 'Bu havaalanı neden Kütahya'da?', Kütahyalılar ise 'Niye Kütahya'nın içine yapılmadı?' diyor, Uşaklılar da 'Burası bize çok uzak' diyor. İsim konusunda da anlaşmazlık vardı. Ben, Çevre Düzeni Planlarını hazırlarken Zafer Havaalanı diye yazıverdim böylece herkes kabullendi. Artık bu bölgesel havaalanı Kütahya'nın, Afyonkarahisar'ın, Uşak'ın hatta belki gelecekte Eskişehir'in merkezi havaalanı olacaktır" diye konuştu.

Havaalanının yapılacağı alana meteoroloji istasyonu kurduklarını, uçuşların başlamasından önce bu istasyonu daha da büyüteceklerini dile getiren Eroğlu, Zafer Havaalanı'nın yapılacağı bölgenin yeşillendirilmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Eroğlu, havaalanının 36 ayda yapılmasının planlandığını belirtti.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal havaalanının yapım süreci konusunda bilgi verdi. Havaalanının yapım ihalesini kazanan IC İçtaş İnşaat Sanayi'nin havaalanını 29 yıl 11 ay işleteceğini belirten Birdal, havaalanındaki terminal binası, pist, bağlantı, taksi yolları, 4 uçaklık apron, kule, itfaiye garajı, genel maksatlı garaj, giriş kontrol binası, apron bariyer binası, güç merkezi ile her türlü elektronik ve güvenlik sistemlerinin firma tarafından yapılacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir