Zekeriya Öz'ün tatilini kim ödedi?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, bir inşaat firmasının parasıyla tatile çıktığı iddialarına yönelik cevap verdi. Öz, tatil parasını kendi karşıladığını ifade ederken, Ağaoğlu Grubu'ndan yeni bir açıklama geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Başsavcısı Zekeriya Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili "tatil" iddialarına cevap verdi. Erdoğan'ın basın mensupları, yazarlar ve STK temsilcileri ile Dolmabahçe'de düzenlediği toplantıda "Bir savcı 20-22 kere turist olarak yurtdışına gider mi?" sözleriyle ima ettiği Öz, ailesiyle birlikte gittiği Dubai tatilini kendisinin ödediğini belirtti. 

Hürriyet'in haberine göre; Zekeriya Öz, konuyla ilgili tekzip metni hazırladığını ve kamuoyu ile paylaşacağını bildirdi. Yanındaki 8 kişi ile birlikte bir inşaat firmasının parasıyla Dubai'de tatile gittiği öne sürülen Öz, yaklaşık 70 bin liralık tatil masrafının kendisi tarafından ödendiğini söyledi.

Ağaoğlu'ndan açıklama: Öz'ü Dubai'ye biz götürdük

Öz'ün tatil iddialarına yönelik Ağaoğlu Grubu'ndan da bir açıklama geldi. Ağaoğlu Grubu, açıklamasında Öz'ün şirket tarafından Dubai'ye tatile gönderildiği belirtildi. Ağaoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bugün bazı gazetelerimizde yer alan İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün Dubai seyahati konusundaki haberlere ilişkin olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.
Söz konusu ağırlama 15 yıldır bölgede yerleşik bulunan ve son 2 yıldır Körfez Bölgesindeki faaliyetlerimizi yürüten temsilciliğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.  Dubai’de bulunan bu temsilciliğimiz yalnız grubumuz şirketlerine değil, tüm iş dünyamızın hizmetine sunduğumuz, ülkemize büyük katma değer kazandıran ve oldukça önemli ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesine zemin hazırlayan bir temsilciliktir.

Dubai temsilciliğimizin, Sayın Savcı ile çok öncelere dayanan tanışıkları çerçevesindeki bu ağırlama temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Bu konularda ilginizi çekebilir