Zengin ülkelere IMF'den uyarı

Gelişmiş ülkelerin borç yükü alarm vermeye devam ediyor. 23 zngin ülkeye değerlendiren IMF, bu konuya dikkat çekerek, uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Para Fonu (IMF), gelişmiş ülkeleri uyardı ve ABD ile Avrupa'nın borç seviyelerinin tehlikeli şekilde yükseldiğini duyurdu.

IMF, gelişmiş ülkeleri uzun vadeli büyüme sağlamak, yeni iş imkanları yaratmak ve finansal riskleri azaltmak için borç seviyelerini sürdürülebilir seviyeye çekmesi gerektiği konusunda uyardı. IMF, 23 zengin ülkeyi değerlendirdiği raporunda, tüm gözlerin çevrildiği Yunanistan için de iflas etmesini beklemediğini açıkladı. Gelişmiş ülkeler için açıklanan tek kötü haber bu değildi.

Ekonomilerindeki hızlı büyüme yatırımcıyı cezbedince, gelişmekte olan ülke hisseleri, iki yıl aradan sonra ilk kez gelişmiş ülke hisselerini geride bıraktı. Öte yandan gelişmekte olan ülke borsalarındaki şirketlerin piyasa değerinin dünya içindeki payı ağustos ayında yüzde 25 ile rekor seviyeye ulaştı. Geçen ay dünyada en iyi performans gösteren 10 endeksin tümü de gelişmekte olan ülkelerdendi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir