Zentech ile sektörde fark yaratmayı hedefliyor

Altınmakas, yeni nesil nano yüzey kaplama teknolojisi Zentech ile sektöre yenilik getirmeye hazırlanıyor. Grup, ürünüyle çinko ve demir fosfat, nano kaplama gibi tüm geleneksel yüzey işlem teknolojilerine alternatif sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Altınmakas, yeni nesil kaplama teknolojisi ile yüzey işlem teknolojileri kapsamında yeni bir alternatif geliştirdi. Altınmakas Boya Sanayi Boyaları Satış Müdürü Engin Tirolar, 2014’ün yurtiçi ve yurtdışında yaşanan olaylar ve dövizdeki dalgalanmalar nedeniyle sıkıntılı bir yıl olmasına karşın, faaliyet alanlarından sanayi boyalarında yüzde 10’un üzerinde büyüme elde ettiklerini söyledi. Diğer yandan yeni iş ortaklarına ve farklı sektörlere de yöneldiklerini anlatan Tirolar, “Termoplastik toz boya uygulamaları, international paint ile yangın geciktirici boyalar, tank kaplamaları, içme suyu onaylı boyalar gibi ağır hizmet boyaları ve yeni nesil nano yüzey kaplama teknolojisi Zentech ile başarılı deneme çalışmaları başlattık. Yeni nesil nano yüzey işlem ile çinko ve demir fosfat, nano kaplama gibi tüm geleneksel yüzey işlem teknolojilerine alternatif sunuyoruz. Bu, tek banyoda, ısıtma yapmadan, atık çıkartmadan, çok kısa sürede metal yüzeyi temizleyip nano seviyede kaplayan bir teknoloji. Yılın en inovatif ürünlerinden biri olduğunu düşündüğümüz bu ürün grubundaki çalışmalarımızı akredite laboratuvarlardan aldığımız onaylarla destekliyoruz” diye konuştu. 

Zentech, atık sorununu da ortadan kaldırıyor 

Zentech yüzey işlem ürününün kaplama sektörü için büyük bir değişim niteliği taşıdığını söyleyen Tirolar, ürün hakkında bilgi verdi. Tirolar, “Bu ürün bildiğimiz tüm ezberleri bozuyor. Soğuk çalışan, metrekare sarfiyatı çok düşük, yüzde 0,5 ile banyo kurulumu olup, 60 saniyede yağ alma ve kaplama yapan başka bir ürünün olmadığını düşünüyoruz. Bunu yaparken pH seviyesi 6,5 ve ağır metal içermediğinden de atık sorununu da ortadan kaldırıyor” açıklamasını yaptı. 

Önceki yıllarda gerçekleştirdikleri ekipman yatırımları sayesinde toz ve yaş boyaların denemelerini yaparak ürünleri test edebildiklerini anlatan Tirolar, “Yılın ilk çeyreği, 2014’ün aynı dönemine göre daha olumlu geçti. Yeni ürün gruplarımızın katkısıyla olumlu seyirde devam ediyoruz. Esasen önümüzdeki seçimler ve yurtdışındaki gelişmeler 2015’in zor bir yıl olacağını gösteriyor. Bu yıl grup olarak yüzde 15’in üzerinde büyüme bekliyoruz” dedi. 

“İnovatif ürünleri seçip pazarda fark yaratmayı hedefliyoruz” 

Alanında lider ünlü markaların bölge satış, pazarlama ve dağıtımını üstlendiklerini belirten Tirolar, Altınmakas’ın 1966 yılında kurulduğunu söyledi. Grubun bünyesinde Altınmakas Boya Limited Şirketi, Boyamer Boya Limited Şirketi ve Yağ-Pet Yağcılar AŞ olmak üzere üç şirketi barındırdığı belirten Tirolar, faaliyetlerini toplamda 16 bin metrekarelik alanda yürüttüklerini ve 60 kişiye istihdam sağladıklarını aktardı. Tirolar, grubun öncelikli olarak iş ortaklarının Ar- Ge’ye verdiği önemden hareketle, ürün gamını inovatif ürünlerle donatarak, pazarda fark yaratarak çözüm ortağı olmayı hedeflediğini vurguladı. 

Türk boya sektöründe Çin’den uygun olmayan birçok hammadde ve ürünün ithalat edildiğine de değinen Engin Tirolar, “Sektörümüzde maalesef belli bir ürün standardizasyonu yok. Hala ağır metal içeren birçok ürün yaygın ve denetimsiz bir şekilde kullanılıyor. Tiner ve solvent üretimindeki kaçaklar ve uygun olmayan üretimler ise cabası. İş güvenliği adına denetimler yapılmaya başlandı ancak yeterli değil. Bu da bizi uygun olmayan ürünlerle aynı pazarda rekabet etmemizi zorlaştırıyor. Cirolar artmasına karşın karlılık düşüyor” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir