Ziraat, 'insansız' ikinci şubeyi Sivas'ta açtı

Genel Müdür Can Akın Çağlar, hedeflerinin bin tane bunlardan üretip bu hizmeti emeklilerin, çiftçilerin ayağına götürmek olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Ziraat Bankası, insansız bankacılık şubesinin ikincisini Sivas'ta hizmete soktu. Bankanın Genel Müdürü Can Akın Çağlar, VTM cihazlarıyla verdikleri ve "insansız bankacılık" olarak adlandırılan hizmetleriyle ilgili, "İlk hedef bin tane bunlardan üretip Türkiye'nin finansal erişilebilirliğini sağlayabileceğimiz her noktasına bu hizmeti götürmek" dedi.

Çağlar, Sivas Valisi Ali Kolat ile birlikte "insansız bankacılık" olarak adlandırılan şubenin ikincisi olan İstasyon Caddesindeki şubenin açılış törenine katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Kolat, 2 adet VTM cihazının bulunduğu şubede Çağlar'dan hizmetle ilgili bilgi alarak cihazla işlem yaptı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, daha sonra şube önünde yaptığı konuşmada, bu uygulamanın Ziraat Bankası açısından gurur verici bir uygulama olduğunu belirterek, "Çünkü Türkiye'de ve dünyada bunun bir başka benzeri yok. Böyle bir uygulama yok. Bu ilk defa tamamen bizim ekibimizin ürettiği, bizim ekibimizin organize ettiği bir çalışmadır" diye konuştu.

Ziraat Bankasının Türkiye'nin en yaygın bankası olduğunu anlatan Çağlar, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki hiç kimsenin olmadığı 441 tane ilçede dahi olan bankayız, bin 300 tane şubemiz var. Fakat buna rağmen bizden hala Türkiye'nin her noktasına şube açmamızı istiyorlar. Bazı yerlerin şube açma noktasında çok verimli olmadığı göz önüne alındığında fakat oralara da hizmet götürebilmek amacıyla bu ihtiyaç ortaya çıktı. Ve bu üretimi gerçekleştirdik. Bununla sadece şehrin kirada çok zorlandığımız noktalarda hizmet vermek değil, kırsalda birçok yörelerde de bu şekilde hizmet verecek ünitelerimizi kuracağız. İlk hedef bin tane bunlardan üretip Türkiye'nin finansal erişilebilirliğini sağlayabileceğimiz her noktasına bu hizmeti götürmek."

Bu cihazdan hiçbir elektronik enstrümanı kullanmadan sadece konuşarak görüntü yöntemiyle hizmet alınabildiğini bildiren Çağlar, şöyle konuştu:

"Bizim müşteri kesimimizin büyük çoğunluğu emeklilerden oluşmakta, çiftçilerimizden oluşmakta. Onlar teknolojiye çok yakın olmadıkları için konuşarak hizmet almayı tercih ediyorlar. Ondan dolayı da şubelerimize geliyorlardı. Biz şimdi şubelerimizdeki bu hizmeti onların ayaklarına, onların yakınlarına götürmek amacıyla bu hizmeti gerçekleştirdik. Ümit ediyorum bundan sonraki süre içerisinde bunları yaygınlaştırdığımız zaman Türkiye'deki finansal erişilebilirliği, vatandaşımıza hizmet götürme anlayışımızı biraz daha yaygınlaştırabileceğimizi düşünüyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir