Ziraat Bankası ile MARKA'dan KOBİ'lere destek

Ziraat Bankası ile MARKA arasında imzalanan protokol ile KOBİ'lere 12 milyon lira destek sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Ziraat Bankası arasında KOBİ'lere sağlanacak destek konusunda eş finansman protokolü imzalandı

Evliya Çelebi Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'ndeki imza töreninde konuşan MARKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Yalova Valisi Esengül Civelek, 2011'de KOBİ'lere destek anlamında 12 milyon TL ayrıldığını söyledi.

Civelek, kalkınma ajanslarının bölgesel gelişmişlik açısından önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bölgesel gelişmeyi planlamak, sürdürülebilir kalkınmayı ve istikrarlı büyümeyi yerelden sağlayan, girişimcilerin önünü açan kalkınma ajanslarımızı kutluyorum. Bundan böyle işletme sahipleri amaçlarını ve yol haritalarını ajansa sunacak, hak ettiği destek kendisine projenin gerçekleşme durumuna göre aktarılacaktır. Verilen desteklerin takip mekanizmalarından uzak, etkisi ölçülemeyen destekler olmasının da önüne geçilecektir."

MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan ise Doğu Marmara Bölgesi'nin diğer bölgelere göre KOBİ sayısı bakımından önde olduğunu belirterek işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Ziraat Bankası KOBİ Bankacılığı Daire Başkanı Tevfik Fikret Çalkınsın ise kalkınma ajanslarının istihdamın artmasında önemli kuruluşlar olduğuna belirterek, işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir