Ziraat Bankası'ndan tavukçuluğa büyük destek

Banka, yumurta ve et tavukçuluğu konusunda kullandırılacak kredilerde 250 bin lira olan limiti 1,5 milyon liraya çıkarttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ziraat Bankası, yumurta ve et tavukçuluğu konusunda kullandırılacak kredilerde 250 bin lira olan limiti 1,5 milyon liraya, kanatlı sektörüne yönelik biogüvenlik konusundaki kredilerde ise 1,5 milyon lira olan limiti 7,5 milyon liraya yükseltti.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin yıllık 1 milyon 250 bin ton beyaz et üretimiyle dünya sıralamasında 18'inci sırada yer aldığı, Rusya'nın son dönemde gelişen ticari ilişkiler çerçevesinde, yıllık toplam 789 bin tonluk beyaz et ithalat kotasının 500 bin tonluk kısmını Türkiye'ye tahsis ettiği hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, bu nedenle Ziraat Bankası, hem tavukçuluk sektöründe son dönemde yakalanan ihracat ivmesinin desteklenmesi hem de Rusya'nın vermiş olduğu kotanın tam olarak karşılanması için Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında yumurta ve et tavukçuluğu konusunda faaliyet gösteren üreticilere işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanına yönelik olarak 24 aya kadar, sabit sermaye yatırımlarının finansmanına yönelik olarak ise 7 yıla kadar vadeli olmak üzere, banka cari tarımsal kredi faiz oranlarından yüzde 50 indirimli (bugün itibarıyla yüzde 6,50 faiz oranı ile) işletme/yatırım kredisi kullandıracak.

Ayrıca Banka, kanatlı sektörüne yönelik Biogüvenlik Konusu'ndaki kredilerin kapsamı, bu konuda gerçekleştirilecek yatırımların finansmanını da kapsar şekilde genişleterek yatırım yapacak üreticilere 7 yıla kadar vade ve yüzde 60 indirim oranı (bugün itibarıyla yüzde 5,2 faiz oranı) ile tarımsal kredi kullanma imkanı da sağlayacak.

Bu kapsamda yatırımların finansmanının genişletilmesi ile birlikte kullandırılacak indirimli kredilerin üst limitleri de revize edilerek yumurta ve et tavukçuluğu konusunda kullandırılacak kredilerde 250 bin lira olan limit 1,5 milyon liraya, kanatlı sektörüne yönelik biogüvenlik konusundaki kredilerde ise 1,5 milyon lira olan limit 7,5 milyon liraya yükseltildi. Söz konusu limitlerin üzerindeki kredilerde, limiti aşan kısım için Banka cari tarımsal kredi faiz oranı uygulanacak.

Açıklamada, Ziraat Bankası'nın, bugün olduğu gibi bundan sonra da ülke tarımına sunduğu hizmetlerle her zaman çiftçilere destek olmaya devam edeceği kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir