Ziraat, kredilerin yüzde 70'ini Anadolu'ya veriyor

Çağlar, kredilerin yüzde 70'ini Anadolu'da kullandırıyoruz. Diğer bankalarsa kredilerinin yüzde 50'sine yakınını Marmara Bölgesi'ne kullandıryor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Ziraat Bankası dışındaki bankaların, kredilerinin yüzde 50'sine yakınını Marmara Bölgesi'nde, büyük şehirlerde kullandırdıklarını, kendilerinin ise çiftçilerin yanında yeraldıklarını söyledi.

Elazığ Ticaret Borsası'nı ziyaret eden Çağlar ve beraberindekiler, kentte bir takım çalışmalar ve incelemelerde bulunmak için geldiklerini ifade etti. Elazığ ve özellikle Anadolu'nun Ziraat Bankası için son derece önemli olduğunu vurgulayan Çağlar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kullandırdığımız kredilerin yüzde 70'ini Anadolu'da kullandırıyoruz. Diğer bankalar, kredilerinin yüzde 50'sine yakınını Marmara Bölgesi'nde büyük şehirlerde kullandırırken biz Ziraat Bankası olarak, çiftçimizin yanındayız. 147 yıldır varız zaten. Ama esnafımızın tüccarımızın yanında da daha fazla olmanın gayreti içerisindeyiz. O yüzden burayı ziyaret ettik. Burada kullandırdığımız krediler, toplam kredilerimizin bu ilde kullanılan kredilerin yüzde 27 sini oluşturuyor. Aşağı yukarı her 4 kişiden biri Ziraat Bankası'ndan kredi kullanmış durumda."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir