Zorlu Enerji'ye tahkim davası açıldı

Şirket aleyhine İsviçre'de Cenevre Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde tahkim davası açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş, şirket aleyhine İsviçre'de Cenevre Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde (İsviçre Uluslararası Tahkim Kuralları uyarınca) bir tahkim davası açıldığını duyurdu.

Zorlu Enerji Elektrik'in, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Rusya projesiyle ilgili başlatılan yasal süreç hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Rusya Federasyonu'nun Tereshkovo ve Kojuhovo bölgelerinde inşa edilmekte olan iki doğal gaz çevrim santraline ilişkin bir joint venture şirketi olarak kurulan ve şirketimizin yüzde 51 oranında hissedarı olduğu ICFS International LLC'nin yüzde 100 oranında hissedarı olduğu Hollanda kanunlarına göre kurulmuş bir şirket olan Rosmiks International B.V ile kredi veren sıfatı ile şirketimizin yüzde 100 oranında hissedarı olduğu Bundoran Financial Corp. arasında imzalanan kredi anlaşması altında Rosmiks International B.V'nin temerrüde düşmesine bağlı olarak Bundoran Financial Corp. tarafından yasal süreç başlatılması nedeniyle ICFS International LLC'nin yüzde 24,5 oranında hissedarı olan Invar International Inc. ve yine yüzde 24,5 oranında hissedarı olan Talex International LLC tarafından, tarafımıza dün itibarı ile resmi olarak tebliğ edilen tahkim dilekçesine göre, şirketimiz aleyhine İsviçre'de Cenevre Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde (İsviçre Uluslararası Tahkim Kuralları uyarınca) bir tahkim davası açılmıştır."

Açıklamada, Zorlu Enerji'nin, davacılara karşı haklarını savunmak adına gerekli yasal adımları atacağı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir