Zorlu, İsrail'de yatırıma devam edecek

İsrail'de 1 milyar doları aşkın yatırımı bulunan Zorlu Holding, İsrail'den çıkmayı düşünmediğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Volkan ÖZSOY

İSTANBUL - Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İsrail ile yaşanan tarihi kriz sonrası, bu ülkedeki yatırımları durdurmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

İsrail'in Mayıs 2010'daki Mavi Marmara operasyonu nedeniyle özür dilemeyi kabul etmemesi sonucunda kopma noktasına gelecek şekilde gerilen ipler, yatırımcıyı etkilemedi.

İsrail'de 1 milyar doları aşkın yatırımı bulunan Zorlu Holding, İsrail'den çıkmayı düşünmediğini açıkladı.

DÜNYA'nın sorularını yanıtlayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İsrail'deki yatırım ve faaliyetlerine devam edeceklerini bildirdi.

İsrail'de enerji alanında ciddi yatırım ve taahhütleri bulunduğunu hatırlatan Zorlu, yaşanan gerginlik sonrası bu ülkedeki yatırımların geri çekilmesi ve faaliyetlerin durdurulmasının zaten istense de öyle kolay bir iş olmadığını dile getirdi.

Zorlu, şunları kaydetti

"Bu ülkede çeşitli ortaklarla enerji yatırımı işine girdik. Şu an devlete elektrik satıyoruz. Birçok yerde ciddi yatırım ve taahhütlerimiz var. Bırakıp dönmek gibi bir lüksümüz yok. Geçmişte yaptığımız 1 milyar dolarlık yatırımın haricinde, kredileri İsrail bankaları tarafından yeni çıkmış 300 milyon dolar tutarında bir yatırımımız daha var. Bu yatırımları yarıda bırakamazsınız."

Yaşanan süreçte ne İsrail devletinden ne de iş yaptıkları kişilerden hiçbir şekilde tazyik görmediklerinin de altını çizen Zorlu, ilişkilerin gerginlik öncesinde olduğu gibi devam ettiğini dile getirdi.

Zorlu, "İsrail'de ne devlet görevlileri, ne de iş yaptığımız kişilerden hiçbir şekilde tazyik görmedik. Zaten devlet işleri ve dış politikalar ayrı, işadamlarının yatırımları ayrı bir şeydir. Bunu birbirine karıştırmamak gerekir. Her ülkenin kendisine göre bir politikası var. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin de haklı bir gerekçesi v ardı fakat bu ayrı bir konu ve biz yatırımcıları bağlamaz" ifadelerini kullandı.

Zorlu Enerji'nin bir tanesi 770 MW'lik kombine dogalgaz çevrim santrali olmak üzere İsrailli ortaklarla 3 farklı santral projesi bulunuyor.

İsrail'de faaliyet gösteren Ashdod Enerji'de yüzde 51 ortaklığı bulunan Zorlu Enerji'nin, Solad Enerji'de yüzde 26.5, Ramat Negev Energy'de yüzde 51, Dorad Energy'de de yüzde 25 ortaklığı var.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir