Arabistanlı üretici PVC kapı panoları ithal edecek

Suudi Arabistan’dan bir firma PVC kapı panelleri satın almak istediklerini belirterek tedarikçilerden fiyat teklifleri talep etmektedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan’da kapı imalatı yapmakta olan bir firma laminasyonlu PVC kapı panelleri satın almak istediklerini belirterek tedarikçilerden fiyat teklifleri talep etmektedir.

Suudi Arabistan’ın dış ticaret politikalarını şekillendiren başlıca hususlar; düşük gümrük vergisi oranları, Körfez İşbirliği Konseyi’ne (KİK) üye ülkeler arasında 2003 yılında kurulan gümrük birliği ve 2005 yılında Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) üye olunmasıdır. DTÖ’ye verilen taahhütler gereği malın piyasaya girişi öncesinde onay istenmesi gerekliliği ve yerel acenta kullanımı zorunluluğu kaldırılmış, ticaret rejimi Suudi olmayan işadamları için daha şeffaf hale getirilmiştir.

Sanayinin başka araçlarla desteklenmesi ve kamu harcamalarını karşılamak için kaynak ihtiyacı içinde olunmaması nedeniyle S. Arabistan’da gümrük vergileri düşüktür.

KİK dışındaki ülkelerden ithal edilen mallara uygulanan genel ithalat vergisi oranı %5 olup; yerli sanayinin korunması amacıyla bazı ürünler için % 12 olarak uygulanmaktadır.

Gıda ürünlerinin çoğunda gümrük vergisi %5 oranındadır. Bazı işlenmiş gıda ürünlerinde ise vergi oranları daha yüksektir. Sigara ve tütün ürünlerinde ise % 100 oranında vergi vardır. Genel bir kural olarak, yerli üretim kendi kendine yetme düzeyini aştığı zaman ithalat vergileri maksimum düzey olan % 40’a kadar arttırılabilmektedir. 31 Mart 2008 tarihinde Suudi Hükümeti, buğday, buğday unu ve hububatlardan alınan gümrük vergisini sıfırlamıştır.

Hangi malın ithal edileceği ve hangi ülkeden ithal edileceği büyük ölçüde piyasa tarafından belirlenmektedir. Devlet alımlarında siyasi bir değerlendirme söz konusu olsa bile bu değerlendirmeler fazla yön değişikliğine sebep olmamaktadır. Belirlenen standartlara uymayan malların gümrüklerden geri gönderildiği de olmaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear Sir,
Please send me your price list and we need the samples for approval from our technical department and QC.
We are using below colors of laminated and plain color for our PVC doors .
HORNSHUCH
A) Film Design F426-2007 MONTANA
B) Film Design F426-2001 MACOREE
C) Film Design F426-2036 KOLONIAL
Plain color
D) Ral-9010
E) Ral-1015
for the Qty after approval of Samples we will inform you. and we will use these Panels as a Stock.
waiting for your kind reply

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/342035_pvc-door-panels-price-inquiry-from-saudi-arabia

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir