Hollanda’dan şekerleme ve çikolota talebi

Hollandalı firma tatlı, şekerleme ve çikolata çeşitleriyle ithal etmek için tedarikçi arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hollandalı bir firma tatlı çeşitleri ve para çikolata çeşitleriyle ilgilendiklerini kendi pazarları için ithal etmek istediklerini belirtmiş olup tedarikçiler aramaktadır.

Türklerle Hollandalılar arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geçmişi 400 yıl öncesine dayanmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu’nun daveti üzerine ilk Hollanda elçisi 1612 yılında İstanbul’a gelmiştir. Türkiye ile Hollanda arasındaki ticaret hacmi, hem ihracat hem de ithalattaki artışlarla devamlı bir artış trendi içerisindedir. 2015 yılında iki ülke arasındaki dış ticarette 2008 yılından bu yana ülkemiz lehine görülen en fazla dış ticaret fazlası gerçekleşmiştir (242,2 milyon $).

Hollanda'ya ihracatımızda en başta gelen ürünler, hazır giyim ürünleri olup, Hollanda’nın bu ürünlerdeki toplam ithalatı içerisindeki payımız yaklaşık %10’dur. Bununla beraber, bu ürünler ya Türkiye’de fason olarak ürettirilmekte ya da büyük mağaza zincirlerinin Türkiye’de bizzat faaliyet gösteren acenta ve alım grupları tarafından ithal edilmekte olup, mağazalarda firmaların kendi etiketleri ile satılmaktadır.

Hollanda’da piyasaya sürülmek üzere ithal edilen her türlü ürün KDV’ye tabidir. Aşağıdaki gümrük rejimlerine tabi tutulan ürünler için o rejim altında kaldıkları sürece KDV uygulanmamaktadır:

Bazı ürünler KDV’den muaftır. Uluslararası taşımacılıkta kullanılacak uçaklar ve bunların donanım malzemeleri, deniz taşıtları (özel botlar hariç) ve bunların donanım malzemeleri ile yapay diş KDV’den muaf olan ticari ürünlerdir.

Standart KDV oranı 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren % 21 olmuştur. Bazı ürünler için indirimli oran olan % 6 KDV uygulanmaktadır. İndirimli oran uygulanan bazı ürünler şunlardır:
• Canlı hayvanlar
• Ziraat ve bahçecilik tohumları
• Bitki ve bitki ürünleri
• Ağaç
• Gıda ve alkolsüz içecekler
• Su
• Hayvan yemi
• Veterinerlik ilaçları
• İlaçlar ve bazı tıbbi araçlar
• Kitap, gazete, dergi ve diğer basılı eşya
• Sanat ürünleri
• Tarımda kullanılan motorin

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

All kind of sweets and special chocolate coins in
Can you contact about importhing for the Dutsch market

http://turkishexporter.net/en/Leads/343920_sweets-all-kinds-required-to-import-to-netherlands

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir