Kanada’nın çayı Türk semaverlerinde demlenecek

Türkiye'den semaver çeşitleri ithal talebinde bulunan Kanadalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyindeki ülkedir. Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük 2. ülkesidir.  Yaklaşık 202 bin kilometre ile dünyanın en uzun kıyılarına sahip ülkesi olan Kanada’nın yüzölçümü, dünya toplam yüzölçümünün yüzde 7’sini, Amerika kıtasının ise yaklaşık yüzde 41’lik kısmını oluşturmaktadır.  

Kuzey Amerika pazarı ile hızla gelişen Asya ekonomileri arasında bir köprü görevi gören stratejik pozisyonu ile Kanada, dünyanın en büyük dokuzuncu tüketim pazarıdır. ABD ve Meksika ile gerçekleştirilen Kuzey Amerika Serbest Ticaret Alanı (NAFTA) sayesinde 443 milyonu aşan bir tüketici kitlesine ulaşma imkanı sağlamanın yanı sıra ülke, güvenli iş ve yatırım ortamı ile de dünyanın önde gelen en dinamik ekonomilerinden biri olarak değerlendirilmektedir. 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve G8 üyesi olan Kanada, dünyanın en zengin ekonomilerinden biridir. Sanayileşmiş diğer ekonomilerden farklı olarak Kanada ekonomisinde, ağaç ve petrol sanayi (birincil endüstriler) önemli bir yere sahiptir. Ülke aynı zamanda Güney Ontario merkezli, özellikle otomobil ağırlıklı bir imalat endüstrisine de sahiptir.

Doğal kaynaklar ülke ekonomisinin gelişmesinde kilit bir rol oynamış olmakla beraber toplam ekonomik faaliyetlerin yüzde 70’i ve istihdamın yüzde 75’ini oluşturan hizmetler sektörüyle bugün Kanada ekonomisi oldukça çeşitlenmiştir.

Kanada, ITC (Uluslararası Ticaret Merkezi) kayıtlarına göre, dünya ihracatında 12. ve dünya ithalatında 11. sırada yer almaktadır. Dünya ihracatındaki payı yüzde 2,53 ve dünya ithalatındaki payı ise yüzde 2,47 düzeyinde bulunmaktadır. 

Kanada’nın ülkeler itibariyle dış ticaretine bakıldığında, ABD ile Kanada arasındaki ticari ilişkilerin dünyadaki en büyük ikili ticaret akımını oluşturmakta olduğu görülmektedir. ABD hem ihracatta hem de ithalatta Kanada’nın en büyük ticari ortağıdır. Kanada’nın ihracat yaptığı diğer önemli pazarlar arasında Çin, İngiltere, Japonya ve Meksika’nın yanısıra Hindistan, G. Kore, Hong Kong, Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Brezilya, İtalya, BAE VE Avustralya’yı saymak mümkündür.

Kanada’nın  ihracatında Türkiye yüzde 0,2’lik payla 24’üncü sırada yer almaktadır. Kanada’nın Türkiye’ye ihracatı yüzde 10 oranında azalarak 873,6 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye,  Kanada’nın ithalatındaki yüzde 0,3’lük payla, 34’üncü sırada yer almıştır. Kanada’nın Türkiye’den gerçekleştirdiği ithalat yüzde 20,4 azalarak 1,01 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.

Türkiye'den semaver çeşitleri ithal talebinde bulunan Kanadalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/322970_price-quotation-for-samowar-requested-from

Bu konularda ilginizi çekebilir