Macar firma dondurulmuş unlu mamuller ithal edecek

Macaristanlı gıda toptancısı firma Türkiye’den yıllık ortalama 400 ton miktarda dondurulmuş unlu mamul çeşitleri ithal etmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Macaristanlı bir gıda toptancısı firma Türkiye’den yıllık ortalama 400 ton miktarda dondurulmuş unlu mamul çeşitleri ithalatı yapmak istediklerini beyan ederek tedarikçiler aramaktadır.

Macaristan Avrupa’ya ticaret ve yabancı yatırım yolu ile sıkı şekilde bağlanmış önemli sektörleri ile bölgedeki en açık ekonomiye sahip ülkedir. Mal ihracatının ¾’ü AB’ye yapılmaktadır. AB ülkelerinin güçlü talebi ülke ekonomisi üzerinde net etkiye sahiptir. Bu durum, batılı üreticilerin üretim faaliyetlerini Macaristan’a konuşlandırmaları sayesinde AB’nin büyüme hızının düştüğü ve ülke parası Forint’in değerlendiği dönemlerde bile devam etmiştir.

2015 yılında kaydedilen temel makroekonomik verilere bakıldığında; gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) 120,7 milyar dolar olmuştur. GSYİH’nın kompozisyonu incelendiğinde, en büyük katkıyı daha çok ihraç pazarlarına üretim yapan imalat sektörü sağlamaktadır.

Küresel krizden en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Macaristan ekonomisi, 2009 yılında %6,8 oranında küçülmüştür. Ekonomide 2010 ve 2011 yılları arasında %1’in üzerinde büyüme gerçekleşmesine rağmen, 2012 yılında %1 civarında küçülme olmuş ve henüz beklenen canlanma sağlanamamıştır. Macar ekonomisinde 2013 yılında yeniden canlanma sağlanmış ve büyüme %1,5 civarında olmuş, 2014 yılında %3,7 oranında büyümüş, 2015 yılında ise %2,9 oranında büyümüş olup, 2017-20 yılları arasında yıllık ortalama büyümenin %2.4 olacağı tahmin edilmektedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Our companie its a big wholesale from food in europe .
interest to contact modern bakery, diferent breads, burek passtisery 400 tone by year

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/340640_bakery-burek-frozen-products-import-to-hungary

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir