Moldova temizlik ve hijyende Türk ürünlerini tercih ediyor

Moldova’da hijyenik ürün çeşitleri toptancısı bir firma Türkiye’den bu sektördeki her çeşit ürün ithalatı yapmak istemektedir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Moldova’da hijyenik ürün çeşitleri toptancısı bir firma Türkiye’den bu sektördeki her çeşit ürün ithalatı yapmak istemektedir.

Ukrayna ve Romanya arasındaki dar bir bölgede yer almakta olan Moldova, temel ticari ortakları ve komşularıyla arasında birer serbest ticaret alanı oluşturma politikası izlemektedir. Moldova BDT ülkelerinin büyük bölümüyle serbest ticaret anlaşması imzalamış ve Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Sırbistan ve Karadağ’ın da dahil olduğu bir Merkezi Avrupa Serbest Ticaret Anlaşması’ndaki ortaklık süreci devam etmektedir.

Ülkedeki ortalama gümrük tarifesi tüm ürünlerde genel olarak ürün değerinin % 6’sı oranında uygulanmaktadır. Harmonize sistem kodları ile tanımlanmış ürünlerin yüzde 50’den fazlasında gümrük vergisi oranı sıfır olarak uygulanırken, sanayi ürünlerinde bu oran % 3,5, tarım ürünlerinde ise % 11,5 olarak ortalama değerler göstermektedir. Moldova’nın uyguladığı bu ithalat vergilerinin yanı sıra hükümet ithal edilen ürünlere yönelik % 20 oranında bir katma değer vergisi de uygulamaktadır. Bebek mamaları-gıdaları, çocuklar için ürünler, sağlık hizmetleri, posta hizmetleri, finansal hizmetler, otomobil ithalatı, kitaplar ve dergilerin de arasında bulunduğu bazı ürünler ve hizmetler KDV’den muaf tutulurken, uluslararası taşımacılık, elektrik, su, diplomatik misyonlara ait ürünler, teknik yardım projelerinde kullanılan ürünlerin de dahil olduğu bazı ürünlerde ise KDV oranı sıfır olarak uygulanmaktadır.

Moldova’da ayrıca, alkollü içkiler, sigara, otomobiller, mineral yakıtlar, parfümlerin de dahil olduğu bazı ürünlerin ithalatında özel tüketim vergileri uygulanmaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

We are a distribution company from Moldova of Hygiene products for the professional sector
we are interested in purchasing hygiene products (paper towels, toilet paper, napkins, dispenser tissues, soap, etc) from a Turkish manufacturer.

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/338027_interested-in-hygiene-products-for-moldova

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir