Öncüpınar'da ihracat işlemleri 23.00'a kadar uzatıldı

GTO Başkanı Bartık, Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda işlemlerin saat 23.00'a kadar uzatıldığını ve işlem yapılan araç sayısının 200'e çıktığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda ihracat işlemlerinin saat 23.00'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluğun oluşturduğu sıkıntıların giderilmesi için GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol'a   sorunlarını ilettiklerini belirtti.

İhracat yoğunluğundan dolayı gümrük kapılarında yaşanan sıkıntıları dile getirdiklerini ve çözüm talebinde bulunduklarını ifade eden Bartık, şunları kaydetti:

"Sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması için elinden geleni yapacağını belirten GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü  Erol, yaptığı özverili çalışmalar neticesinde sınır kapısındaki ihracat işlemlerinin saat 23.00'a kadar uzatıldığını bildirdi. Böylece günde ancak 80-90 araç için işlem yapılabilirken bu sayı 200'e araca çıktı. İhracat işlemlerinin kolaylaştırarak daha fazla ihracat eşyasının Suriye'ye gönderilmesi konusunda ihracatçılarımızı destekleyen, çalışma saatlerini uzatan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Erol ile gümrük personeline teşekkürler ediyoruz."  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir