Romanya firması fast food karton ambalajları ithal edecek

Romanya’da salata satış ve servisi yapan firma, servislerinde kullandıkları karton kutu ve kaseler konusunda düzenli çalışabilecekleri Türk tedarikçiler aramaktadır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Romanya’da salata satış ve servisi yapmakta olan bir firma, ürün servislerinde kullandıkları fast food zincirler için karton kutu ve kaseler ithal etmek üzere düzenli çalışabilecekleri Türk tedarikçiler arıyor.

Romanya pazarında, tüketici tercihlerini belirleyen unsurlar arasında kalite, fiyat ve ödeme koşulları başta gelmektedir. Bununla beraber, Romanya piyasasındaki tüketiciler için temel sorunun nakit sıkıntısı olduğu gerçeği göz önüne alınırsa, fiyat ve ödeme koşullarının, kaliteden daha ağırlıklı yer tuttuğunu belirtmek gerekir. Uzun dönem kredi olanaklarıyla satış yapılması, firmaları tüketici tercihleri açısından önemli bir avantaja sahip kılmaktadır.

Romanya pazarında reklam ve promosyon faaliyetleri, firmaları avantajlı duruma getirmektedir. Öte yandan, satış sonrası servis hizmetleri sunabilmek için yerli ortaklarla işbirliği yapmak önem kazanmaktadır. Romanya’da satış sonrası hizmetlerinin düzeyi tatmin edici olmaktan uzaktır. Yeterli eğitimi vererek yerli ortağı iyi hizmet verir duruma getirmek tüketici tercihleri üzerinde kayda değer olumlu etkiler yaratacaktır.

Ülkedeki tüketicilerin genel giderlerine bakılacak olursa, en büyük payı, yiyecek ve içecek için yapılan giderlerin almakta olduğu görülür. Bu ürünlerin toplam tüketim harcamalarının içindeki payı yüzde 39,27 oranındadır. Toplam tüketim harcamaları içinde giyim eşyaları yüzde 3,43, ev eşyaları yüzde 5,19 ve ulaşım giderleri yüzde 11,35 pay almaktadır.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir