Seferihisar'da mandalina şenliği

Seferihisar Belediyesi tarafından 14'üncüsü düzenlenen şenlikte çeşitli yarışmalar yapıldı. Belediye Başkanı Soyer yaptığı açıklamada; "Bu yıl ihracat rakamlarımızın artacağını umut ediyoruz."dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Mandalina Şenliği kapsamında, kortej yürüyüşü ile çeşitli yarışmalar yapıldı. 

Kortej yürüyüşüyle başlayan şenlik kapsamında, "en yavaş bisiklet sürme", ''en iyi mandalinalı yemek'', ''en iyi mandalinalı hediyelik eşya'' ve ''en iyi mandalina üreticisi'' yarışmalarıyla "mandalina kral ve kraliçesi güzellik yarışması" gerçekleştirildi. 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, şenlik nedeniyle düzenlenen törendeki konuşmasında, ilçenin en önemli geçim kaynağının mandalina olduğunu belirterek, rekabet ortamında daha çok söz sahibi olmak ve büyük şirketler karşısında ezilmemek için üretici birliğini kurduklarını söyledi. 

Belediye olarak, Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi'ni 2 milyon liraya satın alıp birliğe devrettiklerini hatırlatan Soyer, şunları ifade etti: 

"Bütün bu çalışmaların sonucu, Türkiye'de ilk kez bir birlik olarak ihracat yetkisi aldık ve malımızı ihraç ettik. Üreticimiz doğrudan doğruya bahçesinden kestiği mandalinayı yurt dışına ihraç edebiliyor. Bu yıl ihracat rakamlarımızın artacağını umut ediyoruz. Hedefimiz, Kuzey Avrupa ülkeleri. Bu ülkeler çok istekli görünüyor. Kaliteli mandalinalarımızı bu ülkelere ihraç etmek için çalışmalarımız devam ediyor." 

Törende, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Şenlikler çerçevesinde, Volkan Konak da konser verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir