Sri Lanka toprakları Türk malı sistemlerle sulanacak

Sri Lanka’da tarım ekipmanları satıcısı büyük bir firma Türkiye’den mikro damla sulama sistemleri ithal etmeyi planladıklarını ve üreticiler aradıklarını beyan etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sri Lanka’da damla sulama sistemleri, su pompaları, süt işleme ekipmanları ve çeşitli tarım ekipmanları konularında uzmanlaşmış olan bir firma Türkiye’den mikro damla sulama sistemleri ithal etmeyi planladıklarını ve üreticiler aradıklarını belirtti.

Sri Lanka ekonomisi ticaret ağırlıklı bir yapıya sahiptir, toptan ve perakende ticaret (iç pazardaki ürün ve hizmet ticareti ile dış ticareti kapsamaktadır)GSYİH’nın %21’ini oluşturmaktadır ve en büyük alt sektördür. Ulaştırma, iletişim, mali hizmetler ve turizmi de kapsayan toplam hizmet sektörü hasılası ise GSYİH’nın yaklaşık %58’ini oluşturmaktadır. Madencilik, elektrik, su ve inşaat alt sektörleri de sanayi sektörü altında yer almaktadır. İmalat sanayi üretiminin büyük bir kısmı özel sektöre ait ihracat odaklı üretim tesislerinde gerçekleştirilmektedir. Tarım sektörünün hasılası azalmaktaysa da, işgücünün üçte birini istihdam ettiğinden ve imalat sanayiyle, hizmetler sektörüyle güçlü dolaylı bağları nedeniyle sektör GSYİH açısından önemini korumaktadır.

Yükselen gelirler ve yurt dışındaki Sri Lankalıların para transferleriyle desteklenen ve nominal GSYİH’nın %70’ini oluşturan özel tüketim, önümüzdeki 5 yıllık dönemde ekonomik büyümenin lokomotifi olacaktır. Yatırımlardaki istikrarlı büyümenin 2013-2017 döneminde de devam etmesi beklenmektedir. Yatırımlardaki büyümenin 4 temel dayanak noktası vardır: Kuzey ve Doğu Eyaletleri’ndeki yeniden yapılanma faaliyetleri; iç savaş döneminde uzun süre ihmal edilen altyapıya dönük kamu harcamaları; hızlı ekonomik büyüme ortamında pazar payı kapmak isteyen firmaların yapacakları iş yatırımlar ve artmakta olan gayrimenkul yatırımları.

Sri Lanka’da damla sulama sistemleri, su pompaları, süt işleme ekipmanları ve çeşitli tarım ekipmanları konularında uzmanlaşmış olan bir firma Türkiye’den mikro damla sulama sistemleri ithal etmeyi planladıklarını ve üreticiler aradıklarını beyan etmiştir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Hi,

We are an agriculture related company specially focused on micro irrigation, water pumps, dairy machineries and other agriculture related products and services

We are looking for good micro irrigation system and accessories supplier from Turkey,

currently we import dairy machinery from leading dairy equipment manufacture in Turkey

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/336610_irrigation-drip-system-request-from-sri-lanka

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir