Türk ‘ilaç sektörü’ ABD pazarında parlıyor: İhracat kapıları açılıyor!

Kullanıcılarına her gün sayısız sektörde ithalat ilanı sunan B2B e-ihracat platformu TurkishExporter, bugün de sağlık sektörüne bir fırsat kapısı araladı.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

En yüksek katma değer sağlayan sektörlerin arasında yer alan ilaç sektörü son yıllarda hızlı bir büyüme süreci içerisine girmiştir. Demografik değişim, ortalama yaşam süresinin artışı, hastalık paternlerindeki değişimler, sosyal küreselleşme, sağlık hizmetlerine erişimdeki anlamlı artış ve sosyal devlet olgusunun doğuşu dünya ilaç sektörünün büyümesinde önemli rol oynamıştır.

Bugün ise büyüyen sağlık sektörüne yönelik bir ithalat talebi ABD’den geldi. Bu kapsamda çeşitli pazarlara ilaç ve tıbbi ekipman tedarikçiliği yapan ABD’li firma, şirketlerin global ölçekte ticaret yapmalarına olanak sağlayan Türkiye’nin en büyük e-ihracat platformu TurkishExporter’a bir ilan  bıraktı. Firma ilanında Türkiye’den ilaç satın alacağını belirtti.

İthalatçı ile temas kuracak olan TurkishExporter kurumsal üyeleri doğrudan ilan üzerinden teklif sunabilir. İlk kez platformu kullanacak firma ise platformun mobil uygulaması olan Forie’yi, App Store ve Google Play’den indirerek üyelik başvurusu yapabilir.

ABD’ye ihracatın kolay yolu!

Forie tarafından sunulan “Forie Databank” ile Türk üreticiler ve ihracatçılar artık ABD pazarına  daha kolay ve etkili bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Bir ihracat adres bankası gibi hizmet veren Forie Databank ile ABD’deki ithalatçılar, toptancılar, perakendeciler ve potansiyel iş ortaklarına hızla erişim sağlanıyor. Gıdadan, ambalaja kadar sayısız sektörü içinde bulunduran Forie Databank, Türk işletmelerinin ABD pazarındaki fırsatları keşfetmelerine yardımcı oluyor.