Ukrayna Türkiye'den kumaş ithal etmek istiyor

Türkiye'den endüstriyel kumaşlar ve sarf malzemeleri ithal talebinde bulunan Ukraynalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyorç

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ukrayna, eski Sovyetler Birliği'ni oluşturan onbeş cumhuriyet içinde Rusya Federasyonu ve Kazakistan'ın ardından yüzölçümü en büyük üçüncü ülkedir. Doğal gaz konusunda Ukrayna, tüm Avrupa gibi Rusya'ya bağlıdır; petrol konusunda da Rusya'ya ve Asya ülkelerine bağımlılık söz konusudur.

Ukrayna' nın dış ticareti şu şekildedir ; ihraç yaptığı ülkeler arasında sırasıyla; Rusya, Türkiye, Mısır, Çin, Polonya, İtalya, Hindistan, Almanya, Macaristan, İspanya yer almaktadır.

İthalat yaptığı ülkelerde  ise; Rusya, Çin, Almanya, Polonya, ABD, İtalya, Macaristan, Türkiye ve Fransa yer almaktadır.Başlıca ihracat ürünler ; maden kömürü, büyük çaplı borular ve hurda demiridir.  

Türkiye ile Ukrayna arasındaki ticari ilişkilerin temel dayanağı; Türkiye ile Ukrayna arasında 4 Mayıs 1992 tarihinde imzalanan ve 20 Nisan 1994 tarihinde yürürlüğe giren Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasıdır.

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Anlaşması, 30 Mayıs 1994 tarihinde Kiev'de imzalanmış ve 27 Ocak 1995 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması ile Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması , Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın 27-29 Kasım 1996 tarihlerinde, Türkiye'ye ziyaretleri esnasında Ankara'da imzalanmıştır. Söz konusu anlaşmaların yürürlüğe girmesiyle birlikte iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin hukuki çerçevesi tamamlanmış bulunmaktadır.

Türkiye'den endüstriyel kumaşlar ve sarf malzemeleri ithal talebinde bulunan Ukraynalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323918_interested-in-technical-fabrics-to-import-to-ukraine

Bu konularda ilginizi çekebilir