'5 paket sigaradan 1 tanesi kaçak'

TESK Başkanı Palandöken, "Ülkemizde halen her 5 paket sigaradan 1 tanesi kaçak" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yasa dışı ticaretin Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Ülkemizde halen her 5 paket sigaradan 1 tanesi kaçak" ifadesini kullandı. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, son dönemlerde özellikle sigara kaçakçılığı ile mücadelede çok önemli adımlar atıldığını, geçen yıl 108 milyon 243 bin paket kaçak sigara yakalandığını kaydetti.

Sigara kaçakçılığı ile mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine işaret eden Palandöken, "Yasa dışı ticaret Türkiye’nin önemli sorunlarından biri durumunda. Ülkemizde halen her 5 paket sigaradan 1 tanesi kaçak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaçakçılık yapan suç örgütlerinin, bonzai ve benzeri uyuşturucu maddeleri satarak da gençleri zehirlediğini belirten Palandöken, kaçakçılıkla mücadeleyi milli bir görev olarak gördüklerini kaydetti.

Palandöken, TESK olarak yürüttükleri "Kaçak Ürün Alma, Kapıma Kilit Vurma" kampanyasıyla kaçakçılığın olumsuz etkileri konusunda kamuoyunda farkındalığı artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir