'Bayram tatilinin kısa olması esnafı sevindirecek'

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı'nda piyasalara 20 milyar liranın girmesini beklediklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı'nda piyasalara 20 milyar lira girmesini beklediklerini belirtti. 

Palandöken, yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla piyasaların canlandığını, okul ve kırtasiye ihtiyaçları için 6 milyar liralık alışveriş yapıldığını ifade etti. 

Kurban Bayramı tatilinin kısa olması nedeniyle halkın turistik illere gitme programı yapamayacağına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: 

"Mahalle esnafımız bayram tatilinde dolu sokaklara kepenk açacak, geç saatlere kadar dışarıda olan halkımıza hizmet etmenin keyfini yaşayacaktır. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 5,5 milyar liralık kurban satışı yapıldı. Ayrıca kredi kartı harcamaları da 7,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Turizm harcamaları da eklendiğinde 15 milyarı aşan bir para piyasalarımızı hareketlendirmiştir. 2013 yılı Kurban Bayramı'nda toplam alışveriş tutarı diğer zamanlara göre de yüzde 21 artış göstermiştir. Her yıl olduğu gibi şekercisinden tatlıcısına, taksicisinden çiçekçisine, züccaciyeciden kasabına kadar tüm esnafımız bayramın bereketini bu yılda beklemektedir. Geç saatlere kadar açık olan esnafımız mahallede bayramın şenlik havasında geçmesini sağlayacaktır. Bunun için de bu bayramda piyasalara 20 milyar liraya yakın para girmesini bekliyoruz. Bayram tatilinin kısa olması esnafımızı sevindirmektedir."  

Bu konularda ilginizi çekebilir