'Borç yapılandırma süresi 3 ay daha uzatılsın'

TESK Başkanı Palandöken, yarın sona erecek borç yapılandırma başvuruları için sürenin 3 ay daha uzatılmasını talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, borçların yapılandırılmasında başvuruların yarın biteceğini belirterek, sürenin 3 ay daha uzatılmasını istedi. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, yapılandırmayla ilgili son tarihin 31 Aralık olduğunu hatırlattı. Yaklaşık 5 milyon vatandaşın borcu bulunduğuna dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti: 

"Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaş ve esnaftan yapılandırma başvurusunu yetiştiremeyenler kamu kurumlarında uzun kuyruklar oluşturuyor. Kanunun bir maddesi değiştirilerek sürenin 3 ay daha uzatılması 50 milyar liralık hedefe ulaşmak için çok yararlı olacaktır. Hem devletimiz alacağını toplayacak hem de vatandaşımız borcunu taksitli ödeme imkanı bulacaktır." 

Palandöken, esnaf ve sanatkarın odalara, odaların birlik ve üyesi oldukları federasyonlara, birlik ve federasyonların ise konfederasyonlara olan borçları için ödeme süresinin 1 Aralık 2014'te sona erdiğini anımsatarak, esnaf ve sanatkar aidat borçları yapılandırması için de sürenin uzatılmasının olumlu olacağını ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir