'Borç yapılandırmada süre 60 ay olmalı'

TESK Başkanı Palandöken, borç yapılandırmasında ödeme süresinin 60 ay olması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, borç yapılandırmasında ödeme süresinin 60 ay olması gerektiğini vurguladı. Vergi cezalarının af kapsamından çıkmaması gerektiğini savunan Palandöken, "Yapılandırılan borçta ödeme yükü daha da artacak. Bu nedenle, ödeme süresinin 60 aya çıkması, esnaf açısından daha ödenebilir bir yapılandırma olacaktır” dedi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda torba kanunla ilgili çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, borç yapılandırmasında ödeme süresinin 60 aya çıkmasının esnafı rahatlatacağını belirterek, "Genel kurulda bu sorun mutlaka çözülmeli. Vergi cezalarının af kapsamından çıkmamalıdır. Çünkü, yapılandırılan borçta ödeme yükü daha da artacak. Bu nedenle, ödeme süresinin 60 aya çıkması, esnaf açısından daha ödenebilir bir yapılandırma olacaktır” dedi. 

"Vadenin kısa olması tahsilatı azaltır"

Daha önceki borç yapılandırması olan 6111 sayılı Kanundan doğan borçların tahsil oranının yüzde 67 seviyesinde kaldığını belirten Bendevi Palandöken, “1 milyondan fazla esnafın borç yapılandırması, ödeme sorunu yüzünden iptal oldu. Bir daha yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmaması için, yapılandırılan borçların ödenebilir olması çok önemli. Bunun için de vadenin 60 aya çıkarılması gerekir” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir