'Büyümenin önündeki en büyük engel faiz'

TESK Başkanı Palandöken,Türkiye’nin 2014'de yüzde 4-5 büyüyebileceğini de belirterek, “Büyümenin önündeki en büyük engel şu anki faiz oranlarıdır. Bu faiz oranları ile büyüyebileceğini hiç sanmıyorum” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin 2014'de yüzde 4-5 büyüyebileceğini de belirterek, “Böyle bir potansiyeli var. Ancak bunun önündeki en büyük engel şu anki faiz oranlarıdır. Bu faiz oranları ile büyüyebileceğini hiç sanmıyorum” dedi. 

'Faizler düşerse istihdam artacak'

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, seçimler sonrası bazı reformlar yapılması gerektiğini ve bunların başında da ekonomi cephesinin öncelikli alınmasını olumlu karşıladıklarını belirtti. 
Palandöken, faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkar kesiminde büyük bir rahatlama olacağını vurgulayarak, “Ekonomik anlamda belirsizlikler ortadan kalkacaktır, çünkü faizlerin düşürülmesi ile üretim ve istihdam aratacak. Uluslararası piyasalarda ülkemizin ekonomik anlamda istikrarı çıkacağı için yabancı sermaye girişi artacaktır. Türkiye eskisi gibi yeniden istikrarlı günlerine geri dönecektir. Zaman kaybedilmeden faizlerin düşürülmesi yönünde atılacak adımları şimdiden olumlu karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin 2014'de yüzde 4-5 büyüyebileceğini de ifade eden Palandöken, “Böyle bir potansiyeli var. Ancak bunun önündeki en büyük engel şu anki faiz oranlarıdır. Bu faiz oranları ile büyüyebileceğini hiç sanmıyorum. Zaman kaybedilmeden Merkez Bankası'nın faizlerin düşürülmesi çalışmalarını hızlandırmalıdır. Faizlerin düşürülmesi ile istikrar sürecektir. Çünkü artık seçimler bitti ve ekonomik istikrarın devam edeceği beklentisi oluştu. Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurumunu toplayarak faizi düşürebileceği görülmektedir” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir