'Esnafın veresiye defteri kabarıyor'

TESK Genel Başkanı Palandöken, vatandaşın yılbaşından Haziran ayına kadar olan dönemde kredi kartı harcamalarına yüklendiğini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşın yılbaşından Haziran ayına kadar olan dönemde kredi kartı harcamalarına yüklendiğini vurgulayarak, "Takipteki kredilerin toplam tutarı 7 milyar 408 milyona çıkarken, 5 milyar 132 milyon TL’sini vatandaşın takipteki kredi kart borcu oluşturdu. Halkımızın borcunun arttığını esnafın veresiye defterinin kabarmasından anlıyoruz" dedi. 

Vatandaşın bireysel kredi kartı borcunun 74,2 milyar TL’ye, takibe düşmüş brüt alacakların 32,9 milyar TL’ye ulaşmasının olumsuz etkilerinin esnafın veresiye defterinde görüldüğünü belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, "Vatandaşımız yılbaşından Haziran ayına kadar kredi kartı harcamalarına yüklendi. Takipteki kredilerin toplam tutarı 7 milyar 408 milyona çıkarken, 5 milyar 132 milyon TL’sini vatandaşın takipteki kredi kart borcu oluşturdu. Halkımızın borcunun arttığını esnafın veresiye defterinin kabarmasından anlıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Takipteki bireysel kredi kart borcunun 27 Aralık 2013 tarihinde 4 milyar 706 milyon TL düzeyinde olduğunu kaydeden Palandöken, "Vatandaşın ödeyemediği kredi kart borcu büyüyor. Yılbaşında 4 milyar 706 milyon düzeyinde olan takipteki kredi kartı borçları altı ay içinde 426 milyon TL yani yaklaşık yüzde 10 artışla 5 milyar 132 milyon TL’ye çıkmıştır. Esnafımızın da veresiye defterinde alacağı en az 10-12 milyar TL vardır" açıklamasında bulundu. 

Palandöken açıklamasında vatandaş kredi kartı ile yaşadığına da dikkat çekererek, "Borçlarla ilgili yapılandırma ilgili torba yasada düzeltilirse piyasaya nakit para girer ve ekonomi canlanır, piyasalara hareket gelir. Şuan milyonlarca insan kredi kartı borcu ile boğuşuyor. Yapılması gereken ekonominin daha da gelişerek gelir artışının vatandaşa yansıması sağlamaktır. Bunun için acilen ekonomik reformlar ele alınmalı. Meclis’te bekleyen borç yapılandırılması zaman kaybedilmeden hayata geçirilmeli" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir