'Uyumsuz koalisyonların zaman kaybettirmesini istemiyoruz'

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, “Uyumsuz koalisyonların zaman kaybettirmesini istemiyoruz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra Özarfat 

BURSA - Seçim sonrası hükümet kurulması olanaklarını değerlendiren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “İş dünyası olarak siyasi partilerimizin ülkemizin ortak hedefleri doğrultusunda hareket etmelerini bekliyoruz. Uyumsuz koalisyonların ülkemize ve milletimize zaman kaybettirmesini istemiyoruz” dedi. 
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan İbrahim Burkay, Türkiye’nin 7 Haziran’da demokrasi tarihinin en yüksek katılım oranlarından biriyle sandığa gittiğini hatırlattı. Ortaya çıkan sonuçların yeni hükümetin oluşumunda partilerin bir araya gelmesini zorunlu hale getirdiğini ifade eden Burkay, “Dünyada rekabeti zorlaştıran koşullarla mücadele ederken, üretilecek yeni iç sorunlar, önümüzde yeni bir engel oluşturacaktır. İş dünyası olarak siyasi partilerimizden ülkemizin ortak hedefleri doğrultusunda sorumluluk almalarını bekliyoruz” dedi. Ekonomi ve kalkınma hedeflerinin siyasi mücadelenin önünde olması gerektiğini dile getiren Burkay, “Yatırımların devamına vesile olacak bir güven ortamının yeni dönemde de tesis edilmesini ve yapısal reformlara devam edilmesini arzu ediyoruz. Uyumsuz koalisyonların ülkemize ve milletimize zaman kaybettirmesini istemiyoruz” diye konuştu. 
 
Bu yıl 2 bin üyeyi yurt dışına taşıyacak

Konuşmasında BTSO’nun projelerine de değinen İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 2014 yılında 23 ayrı fuar organizasyonu düzenlediklerini, bu fuarlara 800’ü aşkın firmanın katıldığını söyledi. 2015 yılının ilk 6 aylık döneminde ise 21 fuar organizasyonu gerçekleştirdiklerini açıklayan Burkay, yıl sonuna kadar 2 bin üyeyi yurt dışı fuarlara götüreceklerini, 2016’dan itibaren bu rakamı 3 bine çıkaracaklarını kaydetti. BTSO Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi tarafından sürdürülen ‘Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’ projesinde de sona yaklaşıldığı bilgisini veren İbrahim Burkay, projeye Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yaklaşık 10 milyon liralık destek sağlandığını hatırlattı.

Temmuz ayında ihaleye çıkılacak

Burkay, projenin inşaat ihalesine temmuz ayında çıkacaklarını ifade etti. Öte yandan ihracat yapan firmalara destek sağlamak amacıyla ‘Dış Ticaret Dolaşım Belgesi’ ücretini de 5 liradan 0,50 liraya düşürdüklerini açıklayan İbrahim Burkay, ayrıca Bursa’daki Islah OSB’lerin gelişmesi için Kayapa’nın ardından başta Akçalar ve Barakfakih olmak üzere tüm bölgelerde mütevelli heyetleri oluşturduklarını anlattı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk Meclis Toplantısı’nın sonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 24-26 Nisan tarihleri arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne katılan meclis üyeleri Ali Bocan, Mustafa Güngör, Mehmet Aydın Kalyoncu, Ertuğrul Yılmaz ve Yavuz Selim Çimen’e sertifikalarını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir