14 Şubat esnafın umudu oldu

TESK Başkanı Palandöken,"Esnafımız umudunu bu senenin ilk özel günü olan 'Sevgililer Günü'ne taşıyarak, sevdiğini unutmayan insanımızın yapacağı alışverişi bekliyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın, yılın ilk özel günü olan 'Sevgililer Günü'nde yapılacak alışverişi beklediğini ifade ederek, vatandaşlardan, haksız rekabet yapan korsan satıcılardan alışveriş yapmamalarını istedi. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, Sevgililer Günü'nde alışverişin artacağı beklentisiyle çiçekçisinden kuyumcusuna, pastacısından konfeksiyoncusuna, terzisinden restoranına, taksicisinden hediyelik eşya satanına kadar yaklaşık 57 dalda iş yapan esnaf ve sanatkarın, vitrinlerini ve raflarını özel olarak dizayn ettiğini belirtti. 

Esnafın umudunu bu yılın ilk özel günü olan 'Sevgililer Günü'ne taşıdığını ve sevenlerin yapacağı alışverişi beklediğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti: 

"Alışverişlerinin yüzde 70'i kredi kartına taksitli olarak yapılan özel günlerin en gözde sektörü kuyumcu esnafımız, geçen sene taksitli satış yasağına takılmıştı. Bu sene işlerinin artmasını bekliyor. 

Sevgililer Günü'nde ülkemizde 17-20 milyon dal çiçek satılıyor. Adeta kırmızı gül sevgililer gününün sembolü durumunda. Çiçekçilerimizin sevgiler gününde satışları 5 kat, gül satışları 10 kat artmaktadır. Son 2 günde tüm sektörlerde cirolar normalin yüzde 20'si ile 80'in üzerine çıkmaktadır. Kredi kartı harcamalarına baktığımızda geçen sene 700 milyon doların (bir milyar 650 milyon lira) üzerinde kart harcaması gerçekleşmiştir. Özellikle internet ve sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan genç kuşak tarafından, Sevgililer Günü alışverişlerinde online siteler oldukça yoğun kullanılırken, her yıl e-ticaret yüzde 50 oranında artış kaydetmektedir. Bu rakama bir de nakit alışveriş eklendiğinde piyasada 2,5 milyar liralık alış veriş gerçekleşmiş demektir. Ekonomiyi hareketlendirecek Sevgililer Günü'nde haksız rekabet yapan korsan satıcılardan ve ucuzdur diye kalitesinden şüphelendiğiniz yerlerden alışveriş yapıp, paranızı savurmayın." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir