Alman İş Adamları Derneği MÜSİAD’da

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Alman İşadamları Derneği Yönetimini ağırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - MÜSİAD Dernek merkezinde, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Alman İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Hicri Ağırman ve dernek üyeleri katıldı. Alman ve Türk asıllı işadamlarından oluşan Alman İşadamları Derneği üyeleri, Almanya’daki iş imkânlarına, teşviklere, yatırıma ihtiyaç duyulan alanlara ve olası iş birliklere dair bilgilendirme yaptılar.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “MÜSİAD uluslararası ve ulusal yapılanmasıyla Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Türk ve Bursa sanayisinde önemli işler yapan ve güzel işlere imza atan firmaların sahiplerinin üye olduğu Derneğimiz, üyeleri için olası iş birliklerin önünü açmak için çalışıyor. Almanya’da iş yapmayı arzu eden, Pazar araştırması yapmak isteyen üyelerimizi bu önemli dernekle bir araya getirdik. İş birlikleri burada kalmayıp ileriye taşınacağı inancımız tamdır. Hayırlı olsun” dedi.

“İş birliğine hazırız”

Almanya’dan gelen heyet adına konuşan Alman İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Hicri Ağırman ise, şunları söyledi: “MÜSİAD’ı seviyor ve önemsiyoruz. Bizim bulunduğumuz bölgede (Aachen) uluslararası iş yapan şirketlerin sayısı oldukça fazla. İlk etapta bu firmaların kendi aralarındaki networkünü sağlama adına bu derneği kurduk. Aynı zamanda uluslararası ticaretlerinde de bu firmalara yardımcı olmaya başladık. Araştırma geliştirme ve iş birlikleri konusunda sizler gibi uluslararası iş birliklerine hazır iş adamlarıyla görüşüyoruz. Bizim köprü fonksiyonumuz çok önemli. Ticari bağların köprülerini kurmak için çalışmalıyız. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bu tanışmamız ve görüşmemiz umarım kalıcı ve somut iş birliklerine dönüşür. Bizler işbirliğine hazırız.”

Bu konularda ilginizi çekebilir