BTSO: Reformlara odaklanılmalı

BTSO Başkanı Burkay anayasa değişikliğine dair yapılan referandumun sonucunu değerlendirerek, yeni reformlara odaklanılması gerektiğinin altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay referandum sonuçlarını değerlendirerek, "Türkiye, siyasi istikrarla birlikte güçlü ekonomi için de tercihini yaptı. Belirsizlikler sona erdi, artık yeni reformlara odaklanmalıyız" yorumunda bulundu.

Referandum sonuçlarının hayırlı olmasını temenni eden Burkay, "Gerçekleştirmiş olduğumuz referandum ile halkımız güçlü bir siyasi iktidar ve güçlü bir ekonomi için kararını verdi. Demokratik ve siyasi kazanımlarımız arttıkça, ekonomik kazanımlarımız da artacaktır. Türkiye'nin hedeflerine artık daha kararlı adımlarla yürüyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'de 1960 yılından bu yana 26 hükümet değişikliği yaşandığını hatırlatan Burkay, koalisyon hükümetleriyle ortaya çıkan siyasi ve ekonomik krizlerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kurulmasıyla tarihe karışacağını ifade etti.

"Yeni bir süreç başladı"

"Ülkemiz, geleceğini ancak kendi kararlarıyla tayin etme hakkına sahip oldu. Belirsizlikler ortadan kalktı" diyerek sözlerine devam eden Burkay, "Anayasamız daha demokratik ve etkin bir yapıya kavuştu. İstikrar güvenin, güven ise yeni yatırımların ve ekonomideki büyümenin yolunu açacak. Karar mekanizmasının hızlı işlediği, yapısal reformların hayata geçirileceği yeni bir süreç başladı. Bizler de Bursa iş dünyası olarak 'Zaferin cephanesi üretimdir' anlayışı ile Türkiye için çalışmaya ve üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir