BUİKAD'dan 200 öğrenciye koçluk eğitimi

BUİKAD, 6 yılda 200 kız öğrenciye koçluk eğitimi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA

BUİKAD tarafından düzenlenen 6. Noktalama Projesi düzenlenen kapanış toplantısı ile tamamlandı. Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Noktalama projesi tamamlandı. Bu dönemde, koçluk eğitimi alan 35 öğrenci katılım sertifikalarını alırken, projenin başladığı yıl itibari ile toplamda 200 kız üniversite öğrencisine ulaşıldı.

BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, “İş hayatına adım atmanıza çok kısa bir zaman kaldı. Bugün burada, kafanızdaki soru işaretlerine cevap bulmanıza yardımcı olmak üzere derslerde öğrendiğiniz teorik bilgileri pratik yapma şansı bulmuş, kariyerlerinin üst noktalarına ulaşmış, sizlere rol model olacak üyelerimiz ile bir araya getirdik. Bugün burada güç birliği sergiledik. Yeni yönetim olarak mottomuz “Kadın Güçlenir ise Toplum Güçlenir”. El ele verdiğimiz sürece aşılamayacak bir engel yoktur. Kariyerlerinin üst basamaklarına çıkmış, rol model olmuş dernek üyeleri ile gençleri daha sık buluşturacağımız projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
Kişisel gelişim eğitimleri de verildi

68-003.jpg

Üniversite öğrencisi genç kızların iş hayatına emin adımlarla başlamalarını, güçlü ve gelişime açık yönlerini bilerek kariyerlerine yön vermelerini sağlamak amacıyla düzenlenen 6. Noktalama Projesi kapsamında; dernek üyeleri tarafından 10 seanslık koçluk eğitimleri ve öğrencilerin kişisel gelişimlerini arttırmaları için eğitimler verildi. 35 öğrencinin dahil olduğu 6’ıncı dönemde; Gönül Uman Yiğit, “topluluk önünde konuşma ve beden dili”; Hayriye Ünal, “paramı yönetebiliyorum”; Gülşah Ağralı Güven, “cv hazırlama ve mülaket teknikleri”; Zeynep Biçer Özçelik de “yaratıcı düşünmenin geliştirilmesi ve yaratıcı düşünme metotları” konularında eğitimler verdi.
 
Öğrenciler rol modelleriyle buluştu

Düzenlenen sertifika töreni öncesi de, “öğrenciler rol modelleriyle buluşuyor” konulu bir panel düzenlendi. BUİKAD eski Başkan ve Nestle İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Baş Bayraktar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Ömel Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle, Kırcılar Deri Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berna Kırcı Aşıroğlu, Yeşim Tekstil Business Unit Manager Gülsüm Ekmekçi öğrencilere önerilerde bulundu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir