Bursa iş dünyasından İsrail tepkisi

BTSO Meclis Başkanı Topuk, Filistin’de yaşanan olaylarla ilgili, "Dünya bu insanlık dramına daha fazla seyirci kalmamalı. Gerekirse Türkiye olarak ekonomik ilişkileri gözden geçirmeliyiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - (DÜNYA) Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Filistin’de yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bugün Filistin’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde masum insanlar katlediliyor. Bu utanç vesikası insani bir problemi gün yüzüne çıkarıyor. Hastaneler, okullar bombalanıyor… Bu insanlık dışı olayların son bulması için başta BM olmak üzere, diğer bütün uluslararası güçler aktif rol üstlenmeli ve dünya bu insanlık dramına daha fazla seyirci kalmamalı. Gerekirse Türkiye olarak ekonomik ilişkileri gözden geçirmeliyiz. Bizler de Bursa iş dünyası olarak tepkimizi ortaya koymalıyız” dedi.      

BUSİAD Başkanı Baylan: 
“BM’yi göreve çağırıyoruz”

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirdi. Baylan, insanlık adına saldırıların sona erdirilmesini istedi. İsrail’in Gazze’ye yönelik orantısız güç kullanarak insanlık adına büyük bir suç işlediğini, özellikle çok sayıda masum Filistinlinin saldırılarda hayatını kaybetmesinin “kabul edilemez” olduğunu savunan BUSİAD Başkanı Baylan, “İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları bir an önce sonlanmalı ve ateşkes sağlanarak öncelikle bölgede akan kan durmalıdır” dedi. Senelerden beri devam eden bu üzücü olayların tekrarlanmasının bölge huzur ve barışına hiçbir katkısı olmadığının artık taraflarca anlaşılması gerektiğini de vurgulayan Baylan, “Köklü bir çözüm için uluslararası çapta da gerekli görüşmelerin sağlanabilmesi adına öncelikle Birleşmiş Milletleri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir