Bursa'da esnafın güçlenmesi hedefleniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, kent halinin rekabetçiliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Hikmet Şahin Kent Hali esnafıyla bir araya gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projesiyle hal esnafının rekabetçiliğini güçlendirmek istediklerini söyledi.

Kent Hali'nin mevcut mimari yapısıyla Türkiye'de ve bölgesinde rol model olan bir merkez olduğunu belirten Burkay, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin Gemlik etabının da açılmasıyla İstanbul ve Bursa arasındaki mesafenin 45 dakikaya indiğini, bunun da Bursa Kent Hali'nin cazibesini daha da artırdığını vurguladı.

Ur-Ge faaliyetleri devam ediyor

Bursa ve çevre şehirlerin gıda deposu olan Bursa Kent Hali'nin markasının güçlendirilmesi ve tanıtımının yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Burkay, "Gıda sektörü temsilcilerimizin rekabetçiliğini artıran Uluslararası Rekabetçiiği Geliştirme (Ur-Ge) çalışmalarımız devam ediyor. BTSO olarak Bursa Kent Hali esnafımızın da Ur-Ge çalışmalarından faydalanmalarını istiyoruz. Bu sayede esnafımızın rekabetçiliği ve marka kimliği daha da güçlenecek" dedi.

Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Aslım da, 2008 yılından bu yana hizmet veren Bursa Kent Hali'nde 170'e yakın firmanın faaliyette olduğunu ifade etti. Halin 10'a yakın ilin sebze ve meyve ihtiyacını karşıladığını belirten Aslım, Hal'de yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiğini vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir