Büyümek isteyen KOBİ'lere borsayı adres gösterdi

TÜGİK Başkanı Güral, "Finansmana ihtiyaç duyan ya da büyüme hedefleyen işletmeler için en iyi alternatiflerden biri borsadır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, KOBİ'lerin halka arz konusunda bilgi eksikliği veya kulaktan dolma bilgiler nedeniyle çekimser kaldıklarını belirterek, finansmana ihtiyaç duyan ya da büyüme hedefleyen işletmeler için en iyi alternatiflerden birinin borsa olduğunu kaydetti. 

TÜGİK Başkanı Güral, yaptığı yazılı açıklamada, finansmana ihtiyaç duyan ya da büyüme hedefleyen işletmeler için en iyi alternatiflerden birinin borsa olduğunu vurguladı. 

Türkiye ekonomisini sırtlayan KOBİ'lerin, halka arz konusunda bilgi eksikliği veya kulaktan dolma bilgiler nedeniyle çekimser kaldığına işaret eden Güral, TÜGİK olarak bu konuda bir süredir bilgilendirme toplantıları yaptıklarını aktardı.  

"Şehir şehir dolaşıp bilgilendirme yapacağız" 

İstanbul ve Eskişehir'deki genç işadamları dernekleri aracılığıyla düzenlenen toplantılara Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan'ın da katıldığını hatırlatan Güral, "Birinci ağızdan, iş dünyasının temsilcilerine, sanayi kuruluşlarının yöneticilerine ve işletme sahiplerine borsaya girmenin avantajları anlatıldı, endişelerin yersiz olduğu ifade edildi. Borsaya ilişkin tanıtım toplantılarımızı Anadolu'nun başka kentlerinde de sürdüreceğiz. Şehir şehir dolaşıp bilgilendirme yapacağız" bilgisini paylaştı. 

Pek çok firma Borsa'ya girecektir 

KOBİ'lerin, kredi riskine girmeden halka arz ile finansmana ulaşabileceklerine dikkati çeken Güral, ancak borsa kültürünün Türkiye'de çok yerleşmediğinden yakındı. Güral, özellikle KOBİ niteliğindeki işletmelerin halka arzla ilgili tereddütleri ve endişeleri bulunduğunun altını çizdi. 

Firmayı kaybetme korkusu ve hisselerin nasıl satılacağı ile ilgili soru işaretleri olduğunu belirten Güral, şunları da kaydetti: 

"Anadolu'dan pek çok firma yakında borsaya girecek"

"Bu ve benzeri tereddütleri ortadan kaldırmak, doğru bilinen yanlışları ortaya çıkarmak için bilgilendirme toplantıları bir fırsat. İşadamlarımıza sıfır maliyetle halka açılarak sermaye sağlayabileceklerini, borsaya katılmanın çok zor ve yükümlülükleri ağır bir çalışma olmadığını anlatmaya devam edeceğiz. Bu sayede Anadolu'dan pek çok firmanın yakında borsaya girdiğini göreceksiniz. 

"Halka arz işletmelerin kurumsallaşması için önemli bir fırsat"

Halka arz yalnızca alternatif sermaye yöntemlerinden biri değil aynı zamanda işletmelerin kurumsallaşması için de önemli bir fırsat. İşletmelerin halka açılması, uzun vadede son derece karlı bir iştir. Büyümeleri, kurumsallaşmaları, hedef koyarak bu hedeflere ulaşmaları için borsaya girmelerini teşvik etmeyi sürdüreceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir