Elinde belgesi olmayan iş yapamayacak

TESK Genel Başkanı Palandöken, şoför, kuaför, pideci, dönerci, köftecilerin de aralarında bulunduğu 30 meslek dalına yönelik standardın hazırlandığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şoför, kuaför, pideci, dönerci, köftecilerin de aralarında bulunduğu 30 meslek dalına yönelik standardın hazırlandığını anımsatarak, "Gerekli ustalık belgesine sahip olmak bundan sonra çalışmanın anahtarı olacaktır. Elinde belgesi olmayan piyasada iş yapamayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Palandöken, yazılı açıklamasında bir işi yapmak isteyenin, gerekli bilgi, beceri, tavır ve tutumlara asgari düzeyde sahip olması gerektiğini bildirdi. Bunlar alt alta yazıldığında işin standardının ortaya çıktığını, başarı için hizmeti, lezzeti bozmadan yıllarca çalışmanın maharet istediğini vurgulayan Palandöken, bu kapsamda 30 mesleğe ilişin gerekli standartların hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlandığını aktardı. 

Palandöken, şunları kaydetti:

"Ülkemizde meslek standartlarına duyulan ihtiyaç, hem iş yaşamı hem de eğitim çevreleri tarafından uzun yıllar boyunca dile getirildi. Bizde bu ihtiyaçtan yola çıkarak, öncelikle teşkilatımızın talepleri doğrultusunda Konfederasyonumuzca; toplumsal ve kişisel hizmetler, metal, tekstil hazır giyim ve deri, elektrik ve elektronik, ulaştırma lojistik, haberleşme ve turizm konaklama yiyecek içecek hizmetleri, şoför, kuaför, manikür pedikürcü, güzellik uzmanı, anahtarcı, pideci, dönerci, köfteci gibi mesleklerde 30 adet ulusal meslek standardı hazırlanarak, Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Bu hazırlanan standartlar doğrultusunda gerekli ustalık belgesine sahip olmak bundan sonra çalışmanın anahtarı olacaktır. Elinde belgesi olmayan piyasada iş yapamayacaktır. Bu nedenle standartlar ve belgeler iş yaşamı ve eğitim yaşamı arasında önemli bir köprü işlevi görmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir