En girişimci gençler ülkemizden çıkıyor

TESK Başkanı Palandöken, Türkiye'nin genç nüfusuyla yüksek girişimcilik potansiyeline sahip ülkelerin başında geldiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin dünyanın en girişimci gençliğine sahip olduğunu belirtti. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin genç nüfusuyla yüksek girişimcilik potansiyeline sahip ülkelerin başında geldiğini ifade etti. 

2012 Küresel Girişimcilik Raporu'na göre Türkiye'de her 100 yetişkinden 12'si erken dönem girişimcilik faaliyetlerinde bulunduğuna, gençlerde ise bu oranın yüzde 70'lere çıktığına dikkati çeken Palandöken, bunun iş yeri açma rakamlarına da yansıdığını ve 2012'de 188 bin 435, 2013'ün 8 ayında 130 bin 208 olmak üzere 318 bin 643 yeni girişimcinin iş yeri açtığını belirtti. 

TESK olarak değer yaratacak girişimleri ve girişimcileri desteklediklerinin altını çizen Palandöken, bu çerçevede Avrupa Birliği Kadın Girişimciliği Projesi'ni başarıyla tamamladıklarını,  kadın üye sayılarının 200 bine ulaştığını bildirdi. 

Türkiye'de istikrar sürdükçe daha fazla kişinin iş yapmayı düşündüğünü ya da işini büyütmek için yer aradığını ifade eden Palandöken şunları kaydetti: 

"Girişimci gençlerimiz işlerini büyütmek ve geliştirmek için sürekli projeler geliştirerek finans aramakta, iş kadrosu oluşturmakta veya iş planları üzerinde çalışmalar yapmaktalar. Bu çalışma ve girişimlerini her geçen gün artıran gençlerimiz dünyada en girişimci gençleri olma ünvanına sahipler. Yani en girişimci gençler ülkemizden çıkıyor. Avrupa'da genç girişimci oranı yüzde 30 iken ülkemizde bu oran yüzde 70'ler seviyesinde. Amerika'daki girişimcilerimizin başarıları Amerikan gençliği tarafından örnek alınıyor."  

Bu konularda ilginizi çekebilir