‘Endüstride değişimin kıvılcımını yakmayı hedefliyoruz’

UTİB ve BTSO Başkanı Burkay, "Endüstride değişimin kıvılcımını yakmayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Aynı zamanda Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UTİB Ar-Ge Proje Pazarı açılış konuşmasında, Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları ile amaçlarının Türkiye’nin orta ve ileri teknolojiye geçişini sağlayacak hem endüstride hem de toplumda bir değişimin kıvılcımını yakmak olduğunu söyledi. 

Tekstil alanında özellikle Bursa Tekstil Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi’nin (BUTEKOM) birçok proje hayata geçirdiğine dikkati çeken Burkay, “Konvansiyonel üretimden teknik ve fonksiyonel üretime geçişi sağlayacak önemli çalışmalar sunuyor. BTSO olarak en son yaptığımız ve BUTEKOM’un yüzde 50 ortağı olduğu Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin temelini haziran ayı sonunda atacağız. Bu merkez aynı zamanda Ar-Ge ticaret merkezi gibi çalışacak. Akademisyenler ve araştırmacılar üniversitede bulunan Ar-Ge çalışmalarını burada ürün haline dönüştürebilecek. Merkezde makine parkurundan test laboratuvarlarına kadar her şey yer alacak” ifadesini kullandı. Dünya ticaretinden giyim ve tekstilin yüzde 40, mekan tekstilinin yüzde 35, teknik ve fonksiyonel tekstilin de yüzde 25 pay aldığının altını çizen Burkay, şunları kaydetti:

“Türkiye olarak giyim ve mekan tekstillerinde dünyadaki önemli üretici ve ihracatçı ülkelerin başında geliyoruz. Tekstil ve fonksiyonel tekstillerde hedefimiz Türkiye’yi aynı giyim ve ev tekstilinde olduğu gibi dünya üretiminde ve ihracatında söz sahibi konuma gelmesi. Üretimde Türkiye’nin sahip olduğu potansiyeli hayata geçirmeyi istiyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir