Esnaftan "yerli malı" çağrısı

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Esnaf ve sanatkarımızın yerli üretimi tercih edilmeli. Çünkü her şeyin en güzeli ve sağlıklısı ülkemizde en iyi şekilde üretilmektedir" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın yerli üretiminin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.  

Palandöken, yaptığı açıklamada, ekonominin büyümesinin yanında halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade etti. 

Yerli üretim ve tüketimin her zaman güvenli ve kontrollü olduğunu vurgulayan Palandöken, "Harcamalarımızı ve alışverişlerimizi yaparken sağlığımızı ve ülke ekonomisini ön planda tutmalıyız. Yerli üretimin desteklenmesi, ekonomik büyümeyi hızlandıracağı gibi cari açığın kapatılmasına, işsizliğin düşürülmesine katkı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Denetimlerin, ülkeye sokulmaya çalışılan gıda ve giyim ürünlerinin sakıncalarını ortaya koyduğuna işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: 

"Her alanda güvenilir esnaf ve sanatkarımızın yerli üretimi tercih edilmeli. Çünkü her şeyin en güzeli ve sağlıklısı ülkemizde en iyi şekilde üretilmektedir. Uzakdoğu'dan gelen ayakkabılarda rastlanan sağlığa aykırı madde kullanılması, yerli üretim mallarının önemini daha da arttırmaktadır. İhracat artışının devam etmesi için kalitesini ve işçiliğini dünyanın kabul ettiği yerli üretimin yelpazesi genişletilmelidir. İthalatta ise oldukça titiz davranılmalı ekonominin yanında halk sağlığı ön plana çıkarılmalıdır. En önemlisi kamu yatırımlarında ve harcamalarında yerli üretilmiş ürünlerin ve mallarının tercih edilmesini, kalitesiz ithal mallardan uzak durulmasını çok önemsiyor, tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir