KOBİDER'den acil anayasa çağrısı

KOBİDER, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan ve TBMM'ye acil yeni anayasa çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM'ye acil yeni anayasa çağrısında bulundu.

Özgenç açıklamasında, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa koşarak gittiğine işaret ederek, seçimi kazanan Erdoğan'ın, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasında yeni anayasa konusuna vurgu yaptığını anımsattı. 

Son on yılda önemli adımlar atan Türkiye'nin yeni anayasayı bir türlü yapamadığını belirten Özgenç, "Böylesine elzem bir konuda hükümet üzerine düşen görev için adım atsa da süreci gerektiği kadar hızlandırmadığı anlaşılıyor" dedi. 

Diğer siyasi parti temsilcilerinin de yeni anayasadan yana olduklarını belirttiklerini, ancak iş yapmaya gelince "şu madde olmaz bu maddeye dokunulmaz" diyerek işi yokuşa sürdüklerini öne süren Özgenç, "Yeni Anayasa konusunda herkesi samimi olmaya davet ediyoruz. Halkı oyalamanın, süreci tıkamanın ve yapılıyor gözüküp de bir şey yapmamanın kimseye faydası olmaz" değerlendirmesinde bulundu. 

Halkın referandumda yeni anayasa için "evet" oyu verdiğini vurgulayarak, "Şimdi yapamadık kısmetse başka bahara demek olmaz" diyen Özgenç, yeni anayasa yapamayacak bir meclisin kendini feshetmesi gerektiği görüşünü savundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir