"Esnafa ucuz 'ticari akaryakıt' verilmeli"

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımıza, çiftçilere verilen ucuz mazot gibi ucuz fiyattan 'ticari akaryakıt' verilmeli" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara, ucuz fiyattan 'ticari akaryakıt' verilmesi gerektiğini bildirdi. 

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ham petrolün varil fiyatı 115 dolardan 50 doların altına inmesine rağmen, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının yeterince düşmediğini belirterek, bu durumun nedenin yüksek vergiler olduğunu ifade etti. 

Vergilerde indirim olmadığı sürece akaryakıt fiyatlarının beklenilen düzeye gelmeyeceğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti: 

"Bugün piyasada kayıtlı olarak ulaşımla ilgili çalışan esnaf ve sanatkarımızın en büyük sorunu akaryakıt maliyetidir. Taksici, minibüsçü, kamyoncu, kamyonetçi, servisçi, otobüsçü olarak taşıma ve nakliye işinde 410 bin esnafımız var. Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımıza, çiftçilere verilen ucuz mazot gibi ucuz fiyattan 'ticari akaryakıt' verilmeli. Esnafımıza vergiden yüzde 25 indirim yapılarak 'ticari akaryakıt' verebilir. Taşıma ve ulaşım sektöründeki esnafımızın ucuz akaryakıt istemesi sonuçta halkımıza yansıyacaktır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir