"Kuyumcular bu yıl ciroda 1 milyar lira artış bekliyor"

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Özel günlerin en gözde sektörü kuyumcu esnafımız, kredi kartı ile taksitli satış olanağı getirilmesiyle bu sene işlerinde en az 1 milyar liralık artış bekliyor" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçen sene Sevgililer Günü haftasında kartlarla 8,3 milyar liralık alışveriş yapıldığını belirterek, "Kuyumcular bu yıl ciroda 1 milyar lira artış bekliyor" ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Sevgililer Günü dolayısıyla alışverişlerin artacağı beklentisiyle birçok esnaf ve sanatkarın vitrinlerini bu özel güne uygun olarak tasarladığını belirtti.

Esnaflar için Sevgililer Günü alışverişinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Palandöken, "Özel günlerin en gözde sektörü kuyumcu esnafımız, kredi kartı ile taksitli satış olanağı getirilmesiyle bu sene işlerinde en az 1 milyar liralık artış bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Harcamalar 8,3 milyar lira"

Sevgililer Günü'nde Türkiye'de 17-20 milyon dal çiçek satıldığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:
"Adeta kırmızı gül Sevgililer Günü'nün sembolü durumunda. Çiçekçilerimizin bu güne özel satışları 5 kat, gül satışları 10 kat artmaktadır. Gül talebinin karşılanması için bu hafta 7 milyon gül piyasaya sunuldu. Tanesi 5 ile 10 lira arasında satılacak güller sevginin küçük bir ifadesi olacak. Sevgililer Günü gibi özel günlerin son günlerinde tüm sektörlerde cirolar normalin yüzde 80 üzerine çıkmaktadır. Kredi kartı harcamalarına baktığımızda geçen sene Sevgililer Günü haftasında 8,3 milyar liralık kart harcaması gerçekleşmiş, kredi kartlarıyla en çok harcama rekoru 14 Şubat Cumartesi Sevgililer Günü 17.00-17.59 arasında ve 925 bin 276 adet işlem yapılarak kırılmış." 
Gençlerin Sevgililer Günü alışverişlerinde çoğunlukla internet sitelerini tercih ettiğini belirten Palandöken, "Ekonomiyi hareketlendirecek Sevgililer Günü'nde haksız rekabet yapan korsan satıcılardan ve 'ucuzdur' diye kalitesinden şüphelendiğiniz yerlerden alışveriş yapıp, paranızı savurmayın. Gençlerden beklentimiz ise online siteler yerine esnafı tercih etmeleridir" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir