"Yeni nesil yazar kasa kullanımı 1 yıl ertelenmeli"

TESK Genel Başkanı Palandöken, yeni nesil yazar kasaların fiyatlarının bin 400 ile 5 bin lira arasında değiştiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni nesil yazar kasa kullanımının 1 yıl ertelenmesini istedi. 

Palandöken, yaptığı açıklamada, yeni nesil yazar kasa kullanılması zorunluluğunun 1 Ocak 2016'da başlayacağını anımsattı. Yazar kasa kullanan yaklaşık 2 milyon iş yerinde en az 1.5 milyon yazar kasa ve POS cihazının iki ay içinde değişmesi gerektiğine işaret eden Palandöken, "Yeni nesil yazar kasaların fiyatları bin 400 ile 5 bin lira arasında değişiyor. Bu da iki ay içinde toplamda en az 2.5 milyar liralık bir bedel ödeneceğini gösteriyor. Bir bu kadar değerli olan eski yazar kasalar ise kullanım olanağı kalmadığı için hurdaya ayrılacak. Dolayısıyla esnaf bu değişime henüz hazır değil" değerlendirmesinde bulundu. 

Ekonomideki belirsizlikler ve terör olayları nedeniyle esnafın kepenk kapattığını, yatırım yapacak gücünün olmadığını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti: 
"FED'in faiz artırma beklentisi dolar kurunu çok yükseltti. Tüm elektronik ürünlerin fiyatı da döviz kuruna bağlı olarak yükseliyor. 1.5 milyon yazar kasanın değişimi için şartlar hiç uygun değil. Piyasada esnafımız iş yapamaz durumda. Bu nedenle yeni nesil yazar kasa kullanımının zorunluluğu bir yıl ertelenmeli." 

Bu konularda ilginizi çekebilir