Tatil esnafı sevindirmedi

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının esnaf için iyi bir sonuç vermediğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramında umduğunu bulamayan esnaf için Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının esnaf için iyi bir sonuç vermediğini iddia etti. Palandöken, "9 günlük tatil, Ramazan'da umduğunu bulamayan esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkiledi. Bu bayramda şeker ve lokumlar istenildiği düzeyde satılmadı" dedi. 

"Tatil yöreleri doldu"

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi maaşların erken ödenmesi sebebiyle esnafın umutlu olduğunu ancak bayram tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesi ardından yaklaşık olarak 20 milyon kişinin bayram yerine tatile çıktığını belirtti. Maaşların erken ödenmesi sebebiyle esnafın önce sevindiğini, şimdi ise uzun süreli tatil nedeniyle sevinemediklerini vurgulayan Palandöken şunları kaydetti: 

"Çünkü 20 milyonu aşkın kişi bayram yerine tatile çıktı. Bu 9 günlük tatil esnafın beklentilerini boşa çıkardı. Küçük esnaf ve sanatkar olarak Ramazan ayında yapamadığımız satışlar nedeniyle ümidimizi Kurban Bayramı'na bağlamıştık. Ancak 9 gün tatil esnafımızın ümidini kırdı. Herkes tatil yörelerine ve memleketine gidince şeker ve lokumlar da elde kaldı. Yani esnafımız umduğunu bulamadı." 

"Şehir boşalınca taksi esnafı para kazanamadı"

Bayram tatilinin uzaması nedeniyle bayramı evinde eşiyle dostuyla geçirecek olanlarında alış-verişlerinin etkilendiğini savunan Palandöken, "İnsanlar tatile çıkınca büyükşehirler boşaldı. Taksiye binecek kimse yok sokaklarda. Bayramı evinde geçirenler de bayram ziyaretine gelecek kimse kalmayınca alışverişini ister istemez kestiler. En önemlisi memleketten yöresel ürünleri getiriyorlar. Bunların hepsi esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkilemektedir" ifadelerine yer verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir